Krem

W wersji najzupełniej podstawowej tort składa się z blatów biszkoptowych i kremu, którym są przełożone. Krem do tortu to pojęcie niezwykle szerokie, a jednak jasne nawet dla małego dziecka. Krem do tortu powstaje na bazie ze śmietany bądź masła, albo stanowi rozmaite kombinacje mas z jajkami, mlekiem skondensowanym, mlekiem w proszku, czekoladą, czy mascarpone.

Krem powinien mieć aksamitną teksturę i zwartą formę, gdyż służy nie tylko do przełożenia blatów, ale i do tynkowania tortów, a często również do stabilizacji i dekorowania. Oczywiście ma także bardzo uniwersalne zastosowanie. Można wypełniać nim ciasta i babeczki, świetnie nadaje się do budowania monoporcji, komponowania deserów i wyjadania łyżką w środku nocy.

Tutoriale, które mogą Ci się przydać

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Zobacz Najnowsze tutoriale

Dołącz do Akademii Tortu!

AkademiaTortu-LogoRound.png

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu