Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Tradycyjne, znane od wieków, proste przepisy wciąż nie wychodzą z mody i nie tracą na atrakcyjności z wielu powodów. Przede wszystkim dlatego, że są właśnie proste i mają swoje lata, a to oznacza, że miliony razy sprawdziły się w rozmaitych wypiekach i projektach, a nawet zdążyły się już dorobić modyfikacji i stały się bazą do innych przepisów.
Do takich sprawdzonych receptur należy crème pâtissière (francuski krem cukierniczy). Na pewno natknęliście się na niego już wiele razy! Przekłada się nim karmelizowane ciasto francuskie, by powstał deser millefeuille. Z ciastem półfrancuskim tworzy tort Napoleon. Crème pâtissière znajdziecie w eklerach, ptysiach i tarteletkach, a z dużą ilością świeżych truskawek tworzy tort Fraisier.
Irina podzieli się z Wami przepisem na crème pâtissière, z którego sama korzysta!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
30 minut
1 porcja
Krem
Przetestujcie i dajcie nam znać w komentarzach!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
Jedna odpowiedź
Dzień dobry, Czy krem mogę od razu wyłożyć na tort jako jedno z przełożeń czy musze przełożyc go do pojemnika do lodówki i dopiero na drugi dzień przekładać tort?
Czy po wlaniu likieru krem się niezważy?