Szukaj

smak

Truskawkowy

Smak truskawkowy to kwintesencja lata. Lekki, orzeźwiający, słodki, o charakterystycznym aromacie. Truskawki kojarzą nam się i z lekko zachwaszczonym ogródkiem babci i z wyrafinowanym przyjęciem w towarzystwie wykwintnych serów i szampana. Daje to nieograniczone pole do połączeń smakowych, sprawiając że truskawki są wyborem uniwersalnym. Żywy czerwony kolor i piękny zapach to ich dodatkowe atuty. Soczyste truskawki świetnie nadają się do przetwarzania. Można je mrozić, przerobić na żelki, czy frużeliny. Bardziej suche i zwarte odmiany można nawet używać do środka tortu czy deseru. Są wspaniałym elementem dekoracji, a dzięki swemu kształtowi pasują zwłaszcza do miłosnych wyznań!

Przepisy

Krem truskawkowy z mascarpone
Krem truskawkowy z mascarpone
Frużelina z owoców leśnych
Frużelina z owoców leśnych
Mus owocowy
Mus owocowy
Chrupka warstwa do tortów owocowych
Chrupka warstwa do tortów owocowych
Frużelina truskawkowa
Frużelina truskawkowa
Żelka truskawkowa
Żelka truskawkowa
Drip truskawkowy
Drip truskawkowy
biszkopt truskawkowy
Biszkopt truskawkowy
Mus truskawkowy z jogurtem
Mus truskawkowy z jogurtem

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl

Artykuły

Rodzaje kremów cukierniczych

Rodzaje kremów cukierniczych 

Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również

Więcej »

Reklama

Zaloguj się

Magdalenki pistacjowe