Szukaj

smak

Jeżynowy

Jeżyny mają smak ogrodu u schyłku lata. Nagrzany słońcem, słodki ale z wyraźną kwaśną nutą, świetnie kontrastuje z delikatnymi kremami i akcentuje smaki tortu. Smak jeżynowy nie jest często spotykany w połączeniach, za to możemy go szczerze polecić, zwłaszcza gdy potrzebujecie czegoś z charakterem. Jeżyny świetnie się mrożą i przechowują, można je wykorzystać także do przygotowania frużeliny. Są idealnym uzupełnieniem mieszanki tak zwanej leśnej, w której przełamują słodycz truskawek i borówek. Jeżyny to bogate źródło witamin C i K oraz błonnika a ich intensywny kolor wspaniale zabarwia kremy i musy.

Przepisy

Mus owocowy
Mus owocowy
Żelka jeżynowo borówkowa
Żelka jeżynowo borówkowa
Mus z jeżyn
Mus z jeżyn

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl

Artykuły

Barwniki spożywcze

Barwniki spożywcze

Co to są barwniki spożywcze? Barwniki spożywcze to substancje dodawane do żywności w celu zmiany jej koloru. Mogą być stosowane w produktach spożywczych w celu poprawy

Więcej »

Reklama