fbpx
Żelka jeżynowo borówkowa

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)
Żelka jeżynowo borówkowa

Dwukolorowa żelka jeżynowo borówkowa

Dwukolorowa żelka jeżynowo borówkowa do tortu! Super smakuje i świetnie wygląda, a robi się łatwo, więc to po prostu skończony ideał. Genialnie wygląda w przekroju tortu i jest fajną niespodzianką zarówno dla oka, jak i dla smaku.

Żelka jeżynowo borówkowa to w zasadzie owocowy insert z dwóch warstw: czystej żelki borówkowo-jeżynowej oraz puree z tych owoców z dodatkiem czekolady. Jest bardziej miękka niż tradycyjna żelka, pachnąca, słodka i w duecie z kremem limonkowym smakuje obłędnie.

Dwukolorowa żelka najlepiej wygląda z kontrastowym kolorem kremu – jasnym, czy białym. Na jego tle wyraźnie się odcina i tworzy fajną kompozycję. Jest też oczywiście punktem wyjściowym, bo zastosować tu można rozmaite owoce i ich mieszanki, co daje nieograniczone możliwości kolorów i smaków.

Ten przepis jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Najnowsze tutoriale