Krem z białej czekolady

Keyword Krem
Autor Magda Stanik

Składniki

  • 200 g białej czekolady
  • 250 g serka mascarpone
  • 330 ml śmietany kremówki

Instrukcje

  1. Odważyć 200g białej czekolady (nie musi być w pastylkach).
  2. Dodać do 330ml śmietany.
  3. Mieszając, rozpuścić w garnku na wolnym ogniu lub w kuchence mikrofalowej. Ważne jest aby nie zagotować śmietany.

  4. Rozpuszczoną czekoladę odstawić do przestygnięcia, później schłodzić w lodówce przez noc. Śmietana z rozpuszczoną czekoladą musi być zimna zanim zaczniemy ją ubijać.

  5. Miksturę przelać do miski miksera, dodać mascarpone i ubijać na średnich obrotach.
  6. Krem ubijać tylko do momentu aż się ubije. Nie za długo aby nie przebić.
4.5/5 (2 Reviews)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *