
Torty komunijne 2022
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Wyjątkowe rabaty przeznaczone wyłącznie dla studentów Akademii Tortu z subskrypcją kwartalną, półroczną i roczną. Zniżki na zakupy i szkolenia u profesjonalistów.
Przydatne narzędzia do obliczania porcji, proporcji i wycen. Prawdziwa ulga w matematycznych zmaganiach ze słodką materią.
Wygodna, jasna i niezastąpiona formatka zamówienia. Ułatwia życie i porządkuje informacje - nieodzowna przy finalizowaniu zamówienia!
Szczegółowa i jasna informacja dla odbierających zamówiony tort! Instrukcje, jak przewozić tort, jak go przechowywać, kiedy wyjąć z lodówki, jak rozbroić i pokroić - wszystko w jednym miejscu.
Dobra umowa to fundament współpracy - zapewnia przejrzystość i jest punktem odniesienia w razie jakichkolwiek niejasności. Gotowa umowa, którą możecie dostosować do swoich potrzeb.
Jak kroić tort, by uzyskać pożądaną ilość porcji? Gotowe wykresy do druku dla Ciebie i Twoich klientów.
Plebiscyt na podsumowanie roku! Wspólnie wybierzmy mistrzów w kategoriach: produkt, sklep, technika, trend, przepis, książka, szkoleniowiec i osobowość roku!
Poleć Akademię znajomemu i uzyskaj rabat dla siebie i dla niego. Nie oszczędzaj rabatów dla siebie - dzieląc się nimi, możesz je pomnożyć!
Dostęp do wszystkich tutoriali, przydatne kalkulatory, sesje na żywo z ekspertami, prywatna grupa na FB, rabaty - cała wiedza i praktyka Akademii Tortu dla Ciebie. Wybierz swój pakiet!
Szkolenia i warsztaty prowadzone przez mistrzów branży cukierniczej. Praktyczna wiedza od podstaw, fundamenty dla początkujących i wyrafinowane techniki dla zaawansowanych.
Idealny prezent dla każdej wielbicielki i wielbiciela pięknych wypieków! Podarunek od serca, przemyślany, wybrany z czułością, albo i na ostatnią chwilę :) Gotowy do wydruku!
Doskonałe narzędzie do tynkowania tortów. Pomogą uzyskać idealnie płaski blat i ostre krawędzie. Dyski są uniwersalne: można je stosować do ganache, kremu maślanego i innych rodzajów tynku.
Piękne, unikalne książki z przepisami i praktycznymi wskazówkami. Wyjątkowe albumowe publikacje dla wielbicieli wypieków, idealne na prezent!
Ten mus to szczyt wyrafinowania! Idealnie gładki, delikatny i lekki, jak mgiełka. W przeciwieństwie do kremu z białej czekolady na bazie mascarpone, mus z białej czekolady jest lekki o bardziej delikatnej teksturze.
Mus z białej czekolady smak ma subtelny, kolor neutralny, a zatem jest doskonałym kompanem do każdego innego smaku: czy to kremu, czy żelki. Świetnie się dopasuje do wszelkich kompozycji, jest idealnym tłem dla bardziej wyrazistych aromatów. Mus z białej czekolady sam w sobie też smakuje obłędnie.
Doskonały do tortów, deserów i monoporcji. Na pewno znajdziecie dla tego musu masę zastosowań.
Trzymajcie się ściśle przepisu i wskazówek, a ryzyko zwarzenia będzie zerowe!
Dziękuję Wojtkowi za kolejny super przepis, który był bazą do mojej, lekko zmodyfikowanej wersji.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!
Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Dołącz do nas już dzisiaj!
Jeśli masz dodatkowe pytania skontaktuj się z nami! W tym celu możesz użyć formularza kontaktowego lub wysłać e-mail.
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!
2022 © Akademia Tortu ®
Made with ❤️ by Magda Kubiś
23 odpowiedzi
Witam,
Zamierzam zrobić tort z przełożeniem musu z białej czekolady, ale na zewnątrz tort będzie obłożony galaretka. Czy to nie przytłoczy lekkości musu?
Osobiście uważam, że mus z białej czekolady pasuje do wszystkiego 🙂
Witam zamierzam zrobić tort fi 26 jakie proporcje mam zrobić?
Małgosia zerknij tutaj, i pobierz tabele z przelicznikami.https://akademiatortu.pl/blog/jak-dostosowac-przepis-do-rozmiaru-blachy/
Czy można dodać maliny
Pewnie
czy można użyć śmietanki 30%?
Można.
tak
Jakie proporcje zrobić na fi 26 na 2 przełożenia?
Co jeśli krem się nagle zważy?
Jeżeli ten krem Ci się zwarzyl to popełniłaś błąd w przygotowaniu go. Śmietanę ubija się na 3/4, i do takiej dodaje czekoladę rozpuszczona z zelatyna. Musiałaś ubić za mocno śmietanę, albo za długo mieszać ja już z czekoladą. Zobacz tutaj https://akademiatortu.pl/tutoriale/jak-uratowac-zwarzony-krem/
Witam czy w tym przepisie sa te proporcje już zmienione odnośnie zetatyny i czekolady aby nie było buły?? Czy Jeszce mozna zmodyfilowac?
Tak, podałam mój, zmodyfikowany. Zerknij również tutaj: https://akademiatortu.pl/blog/jak-ustabilizowac-krem-do-tortu/
Witam, czy w ten sam sposób można zrobić mus z czekolady 60% ?
Nie, bedą już inne proporcje. Zerknij na ten przepis: https://akademiatortu.pl/przepisy/mus-czekoladowy/
Krem totalnie rozklapil mi tort, biszkopty popłynęły we wszytskie możliwe strony.
Urodziny dzis a ja płacze bo tort do kosza 🙃
Przykro mi bardzo 🙁 Coś musiałaś zrobić inaczej niż podałam w przepisie. Testowałam przepis i nic takiego mi się nie zdążyło :/
Witam. Czy żelatynę i rozpuszczoną czekoladę nie trzeba ostudzić nim doda się je do ubitej kremówki?
Nie, jak ostudzisz żelatynę to ona się zetnie. Kremówkę ubijasz na 3/4 i do tego dodajesz wszystko. Czekolada i żelatyna nie bedą już i tak gorące, ale cieple – nic się nie stanie. Na początku mus będzie płynny ale w lodowce w torcie się zetnie.
Czy mus mogę przetrzymać dobę w lodówce? Chciałabym zrobić tort musowy z polewą mirror na formie silikonowej 18 cm
Mus najlepiej jest wylać do formy zaraz po jego zrobieniu. Jeżeli dasz do lodówki w worku, to stężeje i będzie Ci trudno go do formy ładnie włożyć :/
A co z tą laską wanilii?