Kremy do tortów – sprawdzone kombinacje smakowe

Jak łączyć smaki w torcie? Które kremy do siebie pasują? Kombinacje smakowe to najczęściej poruszany temat na naszej grupie na Facebooku. W związku z niezliczoną ilością pytań jak łączyć ze sobą kremy do tortów składamy wszystko w całość. W jednym miejscu znajdziesz sprawdzone i ulubione kombinacje smakowe Subskrybentów Akademii Tortu. Znajdziesz tutaj nie tylko sprawdzone połączenia kremów do tortów, ale także linki do przepisów! Każda nazwa, przy której jest strzałka, jest odnośnikiem do przepisu. Zaczynamy!

Dobry tort zaczyna się od biszkoptu. Zanim przejdziesz do niezawodnych połączeń kremów sprawdź jak przyrządzić bezbłędne ciasto biszkoptowe i jak nasączyć biszkopt!

Sprawdź jeszcze nasze przepisy na tynk pod masę cukrową i będziesz gotowy, żeby zapoznać się z łączeniem różnych smaków. Dobrze przygotowany tynk to podstawa zdobienia tortu masą cukrową. Jak wybrać ten idealny dowiesz się z naszego poradnika “Który tynk jest najlepszy pod masę cukrową”.

Dowiedz się jak otynkować tort:

Przejdźmy wreszcie do łączenia smaków w torcie. Poniżej przedstawiamy zestawienie najlepszych i sprawdzonych połączeń kremów do tortów przez Subskrybentów Akademii Tortu.

Kremy do tortów

Przypnij na Pinterest!

kremy do tortów kombinacje smakowe

Więcej sprawdzonych przepisów znajdziesz w naszym dziale:

A jeśli szukasz tutoriali znajdziesz je w zakładce:

Podoba Ci się? Udostępnij Post!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

22 Responses

  1. Witam. Klikam na krem z kinderkow ale nie ma moglabym poprosic?
    Czy do kremu z bialej czekolady mozna dodac malibu I wiórki kokosowe? chcialabym zeobic wersje dla doroslych kokos z ananasem

  2. Czy połączenie kremów karmelowego i z bialej czekolady z fruzelina malinowa bedzie ok?:) czy lepiej krem z bialej czekolady zastąpić śmietankowym?

      1. Zastanawiam się nad połączeniem – dolna warstwa krem z białej czekolady plus żelka truskawkowa lub jagodowa ewentualnie malina ( takie owoce mam do dyspozycji) a druga warstwa krem hibiskusowy. Będzie ok? I który z tych trzech owoców wg Pani najlepiej zagra

  3. Witam. Planuję jutro zrobić
    Krem mango z pulpy
    Krem kokosowy
    Dżem własnej roboty porzeczkowy
    Chrupka sezamowa z migadalmi będzie ok?

  4. Dzień dobry. Planuję zrobić tort : biszkopt karmelowy , krem śmietankowo – serowy (śmietanka plus serek śmietankowy) , 3 przełożenia góra i dół krem plus banan w słonym karmelu , środek krem plus chrupiąca posypka ( orzechy plus wafelki plus czekolada) tort będzie obkładamy masą cukrową. Mam pytanie , czy do środkowego przełożenia można dodać lemonkurd ? Z góry dziękuję za odpowiedź .

  5. Chcialbym przelozyc tort kremem z bitej smietany i mascarpone, a rant i tynk z kremu maslanego z biala czekolada. Obawiam sie bedzie zbyt duza roznica w konsystencji. Krem smietankowy najlepszy jest wg mnie prosto z lodowki, ale ten z czekolady jest wtedy sztywny.

  6. Moje córki mają alergie między innymi na mleko. Co najlepiej pasuje do kremu kokosowego i czy ma Pani jakieś porady jaki drip, tynk zrobić,.?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

22 Responses

  1. Witam. Klikam na krem z kinderkow ale nie ma moglabym poprosic?
    Czy do kremu z bialej czekolady mozna dodac malibu I wiórki kokosowe? chcialabym zeobic wersje dla doroslych kokos z ananasem

  2. Czy połączenie kremów karmelowego i z bialej czekolady z fruzelina malinowa bedzie ok?:) czy lepiej krem z bialej czekolady zastąpić śmietankowym?

      1. Zastanawiam się nad połączeniem – dolna warstwa krem z białej czekolady plus żelka truskawkowa lub jagodowa ewentualnie malina ( takie owoce mam do dyspozycji) a druga warstwa krem hibiskusowy. Będzie ok? I który z tych trzech owoców wg Pani najlepiej zagra

  3. Witam. Planuję jutro zrobić
    Krem mango z pulpy
    Krem kokosowy
    Dżem własnej roboty porzeczkowy
    Chrupka sezamowa z migadalmi będzie ok?

  4. Dzień dobry. Planuję zrobić tort : biszkopt karmelowy , krem śmietankowo – serowy (śmietanka plus serek śmietankowy) , 3 przełożenia góra i dół krem plus banan w słonym karmelu , środek krem plus chrupiąca posypka ( orzechy plus wafelki plus czekolada) tort będzie obkładamy masą cukrową. Mam pytanie , czy do środkowego przełożenia można dodać lemonkurd ? Z góry dziękuję za odpowiedź .

  5. Chcialbym przelozyc tort kremem z bitej smietany i mascarpone, a rant i tynk z kremu maslanego z biala czekolada. Obawiam sie bedzie zbyt duza roznica w konsystencji. Krem smietankowy najlepszy jest wg mnie prosto z lodowki, ale ten z czekolady jest wtedy sztywny.

  6. Moje córki mają alergie między innymi na mleko. Co najlepiej pasuje do kremu kokosowego i czy ma Pani jakieś porady jaki drip, tynk zrobić,.?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *