Ostry kancik na torcie i idealnie gładkie boki – to marzenie każdej – nie tylko początkującej torciarki (czy torciarza). Jak otynkować tort, aby wyglądał jak przysłowiowa żyleta? Wiadomo, że tynkowanie to po prostu nałożenie porządnej warstwy kremu na boki i wierzch złożonego tortu, a potem wyrównanie go. Nie zawsze jednak udaje nam się uzyskać efekt, na jaki liczymy. Od tynku oczekujemy przecież idealnie wygładzonej powierzchni, bez bąbelków powietrza, grudek, ranek kłutych i szarpanych, dosłownie jak tafla szklana.
Dobrze dobrany tynk to jedna strona medalu, a druga to umiejętność nałożenia go i wygładzenia w taki sposób, by efekt był nieskazitelny. Przyznam, że kwestia „jak otynkować tort, żeby nadawał się do ludzi” jest chyba najczęściej poruszana na grupach tortowych!
W tej sesji na żywo Dominika Migoda pokaże nam, jak otynkować tort kremem maślanym lub czekoladowym ganache w sposób idealny, tym razem bez użycia dysków do tynkowania. Zrobimy to tradycyjną metodą i metodą upside down.
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!