fbpx
Prażynka karmelowa przepis

O autorze

Mama i żona, od piętnastu lat prowadząca firmy kompletnie z innej bajki, z wykształcenia prawnik i księgowa. Miłość do pieczenia odnalazła w momencie, kiedy w lokalnym sklepie ciągle brakowało czegoś pysznego. Po ciągłych kłótniach o piekarnik z mężem, założyli blog „Bitwa o Kuchnię”, który popchał ją w kierunku profesjonalnego zajęcia się cukiernictwem. Swój pierwszy w życiu tort, choć nie mający nic wspólnego z dzisiejszymi, wykonała niespełna dwa lata temu zatracając się bez reszty w sztuce cukierniczej. Niestrudzenie szuka inspiracji, nie boi się eksperymentować i cieszy się kiedy jest inspiracją dla innych. Kocha torty i wszystko co z nimi związane!
Prażynka karmelowa przepis

Chrupka warstwa do tortów owocowych

Chrupka warstwa do tortów owocowych jest równie pożądana, jak do tortów czekoladowych – w których znajdujemy ją znacznie częściej.

Chrupka warstwa w torcie to coś, co we mnie wywołuje wrażenie przyjemnej niespodzianki. Torty na ogół są miękkie i raczej rozpływają się w ustach, niż stawiają opór i ta niespodziewana warstwa chrupania daje dodatkowe przyjemne doznanie. Chrupka warstwa do tortów owocowych przydaje się również do monoporcji i musów, które są idealnym składnikiem do urozmaicenia słodkiego stołu!

Chrupka, nomen omen, musi być chrupiąca ale także smakiem dopasowana do całej kompozycji. Tutaj, Ania Bilik, prezentuję prażynkę Ruby na bazie czekolady Ruby. To idealna chrupka warstwa do tortów owocowych. 

Ten przepis jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Opinie użytkowników

Skarbnica wiedzy i pomocnych dłoni. Nigdy nie zostaje się bez odpowiedzi, podpowiedzi czy naprowadzenia. Gorąco z całego serca polecam 😍😍😍
Justyna Kosowska
polska
5/5
Fantastyczna Szkoła. Ogrom wiedzy w jednym miejscu. Życzliwa i bardzo profesjonalna pomoc na każdym poziomie umiejętności cukierniczych.
Danuta Antończyk
polska
5/5
Jeśli czujesz, że czegoś brakuje w Twoich wypiekach to Akademia Tortu jest dla Ciebie. Tutaj torty zyskają ❤ ! Smaczne przepisy, pouczające tutoriale, cenne wskazówki! Polecam! 🎂
Beata Majcher
polska
5/5
Akademia to nie tylko grupa tortowa. Akademia to społeczność, to miejsce gdzie rozwijasz swoje cukiernicze skrzydła, gdzie poznajesz nowych przyjaciół, gdzie o 2 w nocy możesz zadać pytanie i dostaniesz tysiąc odpowiedzi, gdzie nie czujesz się gorszy ani lepszy, gdzie uczysz się nowości i trendów z całego świata! Jeśli kochasz to co robisz – to co my wszyscy to właśnie Akademia Tortu jest MIEJSCEM DLA CIEBIE!!!
Anna Katarzyna Brodowska-Parchem
polska
5/5
Dzięki Akademi Tortu nauczyłam się dużo, bardzo ciekawe są tutoriale, gdzie wszystko jest wytłumaczone krok po kroku. Magda Kubuś dziękuję bardzo, że wpadłaś na pomysł stworzenia Akademii Tortu. Pozdrawiam serdecznie Aga
Agnieszka Mróz
Hiszpania
5/5
Polecam z całego serducha wszystkim miłośnikom tortowania Akademię. Dla mnie to ogrom wiedzy i przydatnych tutoriali, dzięki którym ciagle poszerzam swoją wiedzę!
Karolina Cierpioł
Polska
5/5
Przed przystąpieniem do Akademii człowiek nie wiedział jakie cuda potrafi zrobić. Tutoriale są super prosto wytłumaczone, często pojawiają się nowości. Podczas sesji na żywo można bez skrępowania zadawać pytania, na które pada zawsze jasna odpowiedź niezależnie czy jest się początkującym czy już się ma za sobą tysięczny tort. Polecam z całego serducha.
Katarzyna Sadecka
Polska
5/5
Ogrom wiedzy, dużo życzliwości, której coraz mniej w otaczającym świecie.
Izabela Gliniecka
Polska
5/5
Akademia to super miejsce do nauki, pogłębiania wiedzy i pasji. Ja nie jestem żadną profesjonalistką – piekę dla siebie, rodziny i znajomych. Swoją pasję odkryłam stosunkowo niedawno, ale dzięki Akademii mogę uczyć się nowych, fajnych rzeczy. Poznaje nowe techniki cukiernictwa. Jest to miejsce ze wspaniałymi i mega utalentowanym ludźmi. Pragnę podziękować Magdzie i wszystkim pozostałym osobom za te kompendium wiedzy i wspaniałą atmosferę 😘❤️
Anna Pawtel
Niemcy
5/5

Wybierz subskrypcję dopasowaną
do Twoich potrzeb!

Miesięczna

95 Miesięcznie
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski

Kwartalna

195 Kwartalnie
  • 65zł za miesiąc / płatność z góry za kwartał
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Rabaty w sklepach
  • Kalkulator do wycen tortów i deserów
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski
Popularna

Półroczna

375 Co 6 miesięcy
  • 62.50zł za miesiąc / płatność z góry za pół roku
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Rabaty w sklepach
  • Kalkulator do wycen tortów i deserów
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski

Roczna

695 Rocznie
  • 58zł za miesiąc / płatność z góry za rok
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Rabaty w sklepach
  • Kalkulator do wycen tortów i deserów
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski

Galeria

Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!

Nie dodano jeszcze żadnych zdjęć.

Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ

Przypnij na pinterest

Chrupka warstwa do tortów owocowych pin

Najnowsze tutoriale