Szukaj

smak

Hibiskusowy

Hibiskus to piękny kwiat znany ze swojego cierpkiego i wyrazistego smaku. Dzięki unikalnemu połączeniu kwaskowości i delikatności hibiskus ma ten orzeźwiający i charakterystyczny smak. Kwiaty są często używane w roli herbat i naparów. Hibiskus jest pełen przeciwutleniaczy i witaminy C dzięki czemu wspiera ogólne samopoczucie. Jego ciemnoczerwony kolor w naturalny sposób podbarwia blade kremy czy musy. Warto o nim pamiętać szczególnie zimą, gdy brakuje nam orzeźwiających owoców o wyraźnym smaku. Kwiaty hibiskusa mogą być również inspiracją do stworzenia pięknych, tropikalnych dekoracji z papieru waflowego!

Przepisy

Krem hibiskusowy z mascarpone
Krem hibiskusowy

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl

Artykuły

Rodzaje kremów cukierniczych

Rodzaje kremów cukierniczych 

Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również

Więcej »

Reklama

Zaloguj się

Magdalenki pistacjowe