fbpx

Krem hibiskusowy

Krem hibiskusowy, to dość oryginalne, ale wyśmienite rozwiązanie do przełożenia tortu. Hibiskus jest znany ze swoich prozdrowotnych właściwości, zawiera duże ilości witaminy C, wapnia i soli mineralnych. Dodatkowo posiada wyśmienite walory smakowe, ale nie tylko. Krem na bazie serka mascarpone i śmietanki kremówki jest lekki i łatwy w przygotowaniu. Co więcej, pięknie wygląda i wyróżnia się kolorem.

Taki tort z pewnością będzie idealny na wszelkie okoliczności!

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu Cake Room. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Robot planetarny lub ręczny, Szpatułka
Brak plików do pobrania.
Krem hibiskusowy

Słodkie Oskary 2021

Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!

Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!

  • Każdy uczestnik może oddać jeden głos co 24 godziny.
  • Potwierdzenie o udziale zostanie wysłane na podany przez Ciebie adres email. 
  • Jeżeli nie dostałeś emaila, sprawdź Swój folder spam.
  • Nasza strona używa plików cookies. Kontynuując korzystanie z naszej witryny, akceptujesz naszą Politykę Prywatności.

Przepis na krem hibiskusowy z mascarpone

 

Przepis na wyśmienity krem hibiskusowy

Marta Komarzyniec
Krem rewelacyjny w smaku i o pięknym kolorze. Idealny do przełożenia tortu lub dekoracji babeczek.
porcje 1 tort fi20
kategoria Deser

Składniki
  

  • 1/2 szklanki suszu z hibiskusa
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml śmietanki kremówki min. 30%
  • 1 łyżka cukru pudru opcjonalnie

Instrukcje
 

  • Herbatę z hibiskusa (suszoną) zalewamy gorącą śmietaną do przykrycia suszu.
  • Przykrywamy i odstawiamy na przynajmniej 30 minut.
  • Po czym odsączamy na sitku. Odączoną odstawiamy do lodówki do schłodzenia, najepiej przez noc.
  • Zimną śmietanę ubijamy razem z mascarpone.
  • Można również dodać trochę zmielonego na pył suszu z hibiskusa.

Przydatne uwagi

  • Opcjonalnie można dodać do kremu hibiskusowego cukru pudru.

Krem hibiskusowy
dobrze komponuje się z tymi smakami:

Galeria

Z dumą prezentujemy słodkości, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego przepisu!

Nie dodano jeszcze żadnych zdjęć.

Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ

Zapraszamy Was do galerii chwały!
Bardzo, bardzo chcemy wiedzieć, jakie cuda powstają w Waszych kuchniach i pracowniach, jakie lepicie placki i jak pomagają Wam w tym nasze tutoriale.
Aby dodać swoje zdjęcie, zaloguj się lub załóż darmowe konto!

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

4 odpowiedzi

  1. Witam, zrobilam identycznie ze wskazowkami i jest pyszny to fakt. Jednak gotowy krem ktory pozostal mi w rekawie ( w lodowce) puscil mi sporo wody ?
    Jaka moze byc przyczyna tego? Zauwazylam to po fakcie.
    Krem jest w torcie ale jesli puszcza wode to martwie sie jak to wplynie na jakosc tortu.

Dodaj komentarz

Dołącz do Akademii Tortu!

Akademia Tortu

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu

Tort ślubny
Blog
Magda Kubiś

Jak zaprojektować tort ślubny

Sezon ślubny trwa oczywiście cały rok, ale jednak w ciepłych miesiącach, od maja do września, przypada jego kulminacja. Co roku w naszych pracowniach przewijają się

Czytaj więcej »

Najnowsze tutoriale