Krem hibiskusowy

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Krem hibiskusowy, to dość oryginalne, ale wyśmienite rozwiązanie do przełożenia tortu. Hibiskus jest znany ze swoich prozdrowotnych właściwości, zawiera duże ilości witaminy C, wapnia i soli mineralnych. Dodatkowo posiada wyśmienite walory smakowe, ale nie tylko. Krem na bazie serka mascarpone i śmietanki kremówki jest lekki i łatwy w przygotowaniu. Co więcej, pięknie wygląda i wyróżnia się kolorem.

Taki tort z pewnością będzie idealny na wszelkie okoliczności!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Robot planetarny lub ręczny, Szpatułka
Brak plików do pobrania.

Przepis na krem hibiskusowy z mascarpone

 

Przepis na wyśmienity krem hibiskusowy

Marta Komarzyniec
Krem rewelacyjny w smaku i o pięknym kolorze. Idealny do przełożenia tortu lub dekoracji babeczek.
Prep Time 1 d
Cook Time 10 mins
Total Time 1 d 10 mins
Course Deser
Servings 1 tort fi20

Składniki
  

  • 1/2 szklanki suszu z hibiskusa
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml śmietanki kremówki min. 30%
  • 1 łyżka cukru pudru opcjonalnie

Instrukcje
 

  • Herbatę z hibiskusa (suszoną) zalewamy gorącą śmietaną do przykrycia suszu.
  • Przykrywamy i odstawiamy na przynajmniej 30 minut.
  • Po czym odsączamy na sitku. Odączoną odstawiamy do lodówki do schłodzenia, najepiej przez noc.
  • Zimną śmietanę ubijamy razem z mascarpone.
  • Można również dodać trochę zmielonego na pył suszu z hibiskusa.
Keyword Krem
Tried this recipe?Let us know how it was!

Przydatne uwagi

  • Opcjonalnie można dodać do kremu hibiskusowego cukru pudru.

Krem hibiskusowy
dobrze komponuje się z tymi smakami:

4 odpowiedzi

  1. Witam, zrobilam identycznie ze wskazowkami i jest pyszny to fakt. Jednak gotowy krem ktory pozostal mi w rekawie ( w lodowce) puscil mi sporo wody ?
    Jaka moze byc przyczyna tego? Zauwazylam to po fakcie.
    Krem jest w torcie ale jesli puszcza wode to martwie sie jak to wplynie na jakosc tortu.

Dodaj komentarz

Dołącz do Akademii Tortu!

AkademiaTortu-LogoRound.png

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu

Najnowsze tutoriale