Szukaj

smak

Korzenny

Korzenny smak kojarzy nam się przede wszystkim z zimą i Bożym Narodzeniem. Nieodłączne pierniki i pierniczki osładzają nam długie zimowe wieczory, są ucztą dla ciała, ale też i dla oczu. Korzenna przyprawa na ogół powstaje z mieszanki imbiru, cynamonu, gałki muszkatołowej, goździków i melasy lub cukru waniliowego, co zapewnia idealną równowagę ciepła i słodyczy z odrobiną rozgrzewającej pikanterii. Rozgrzewające korzenne wypieki kojarzą się ze świątecznymi tradycjami i chwilami pełnymi rodzinnej bliskości. Oczywiście korzenny smak nie jest zarezerwowany dla pierników! Możemy z powodzeniem zastosować tę przyprawę do biszkoptu, kremu, czy nadzienia do makaroników.

Przepisy

Mus piernikowy
Mus piernikowy
Ganache piernikowy
Ganache piernikowy
tarta na święta
Karmelowo cynamonowa tarta na święta
Pumpkin Spice cakesicles
Pumpkin Spice cakesicles
Biszkopt piernikowy
Biszkopt piernikowy

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl

Artykuły

Rodzaje kremów cukierniczych

Rodzaje kremów cukierniczych 

Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również

Więcej »

Reklama

Zaloguj się

Magdalenki pistacjowe