Barwniki spożywcze
Co to są barwniki spożywcze? Barwniki spożywcze to substancje dodawane do żywności w celu zmiany jej koloru. Mogą być stosowane w produktach spożywczych w celu poprawy
Krem pistacjowy do makaroników to jeden z najczęściej wyszukiwanych przepisów. Moda na pistacjowe wypieki nie mija i choć okresowo przygasa pod blaskiem jakiegoś krótkotrwałego szału (np na kolejny egzotyczny owoc), to za chwilę wraca i wciąż ma się bardzo dobrze.
Charakterystyczny kolor pistacjowych deserów i słodki, mleczny smak to klasyka. Krem pistacjowy do makaroników uchodzi za elegancki, wytworny wybór. Przepisem podzieliła się z nami Ewa Wajs właścicielka pracowni tortów artystycznych Mielone Migdały i prawdziwa mistrzyni makaroników.
Krem pistacjowy do makaroników na bazie białej czekolady jest lekki i puszysty. Ma piękny kolor i wizualnie prezentuje się doskonale. Będzie świetny także do przełożenia tortu, czy jako nadzienie w małych babeczkach albo ptysiach.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
15 minut
50 makaroników
Krem
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Co to są barwniki spożywcze? Barwniki spożywcze to substancje dodawane do żywności w celu zmiany jej koloru. Mogą być stosowane w produktach spożywczych w celu poprawy
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!
2 odpowiedzi
Witam czy z podanych składników przełożę tort o średnicy 24cm?
Pozdrawiam
Witam.
Czy ten krem nadaje się do przełożenia biszkoptu ?