
Torty komunijne 2022
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Wyjątkowe rabaty przeznaczone wyłącznie dla studentów Akademii Tortu z subskrypcją kwartalną, półroczną i roczną. Zniżki na zakupy i szkolenia u profesjonalistów.
Przydatne narzędzia do obliczania porcji, proporcji i wycen. Prawdziwa ulga w matematycznych zmaganiach ze słodką materią.
Wygodna, jasna i niezastąpiona formatka zamówienia. Ułatwia życie i porządkuje informacje - nieodzowna przy finalizowaniu zamówienia!
Szczegółowa i jasna informacja dla odbierających zamówiony tort! Instrukcje, jak przewozić tort, jak go przechowywać, kiedy wyjąć z lodówki, jak rozbroić i pokroić - wszystko w jednym miejscu.
Dobra umowa to fundament współpracy - zapewnia przejrzystość i jest punktem odniesienia w razie jakichkolwiek niejasności. Gotowa umowa, którą możecie dostosować do swoich potrzeb.
Jak kroić tort, by uzyskać pożądaną ilość porcji? Gotowe wykresy do druku dla Ciebie i Twoich klientów.
Plebiscyt na podsumowanie roku! Wspólnie wybierzmy mistrzów w kategoriach: produkt, sklep, technika, trend, przepis, książka, szkoleniowiec i osobowość roku!
Poleć Akademię znajomemu i uzyskaj rabat dla siebie i dla niego. Nie oszczędzaj rabatów dla siebie - dzieląc się nimi, możesz je pomnożyć!
Dostęp do wszystkich tutoriali, przydatne kalkulatory, sesje na żywo z ekspertami, prywatna grupa na FB, rabaty - cała wiedza i praktyka Akademii Tortu dla Ciebie. Wybierz swój pakiet!
Szkolenia i warsztaty prowadzone przez mistrzów branży cukierniczej. Praktyczna wiedza od podstaw, fundamenty dla początkujących i wyrafinowane techniki dla zaawansowanych.
Idealny prezent dla każdej wielbicielki i wielbiciela pięknych wypieków! Podarunek od serca, przemyślany, wybrany z czułością, albo i na ostatnią chwilę :) Gotowy do wydruku!
Doskonałe narzędzie do tynkowania tortów. Pomogą uzyskać idealnie płaski blat i ostre krawędzie. Dyski są uniwersalne: można je stosować do ganache, kremu maślanego i innych rodzajów tynku.
Piękne, unikalne książki z przepisami i praktycznymi wskazówkami. Wyjątkowe albumowe publikacje dla wielbicieli wypieków, idealne na prezent!
Od niedawna trenuję robienie makaroników. Kiedy już opanowałam tę sztukę i większość przygotowanych prze zemnie makaroników nie została zjedzona przez domowników i nadawała się na pokaz, nadszedł czas na przygotowanie makaronikowego farszu.
Przepisem na nadzienie do makaroników podzieliła się z nami Ewa Wajs z pracowni Mielone Migdały – jest to krem na bazie ganache z białej czekolady i śmietany. Mimo iż jest to bardzo prosty sposób na przygotowanie ganache z białej czekolady, niestety zwarzył mi się w trakcie przygotowywania.
Każda mama chyba się ze mną zgodzi, że zawsze w najmniej odpowiednim momencie, naszym dzieciom przytrafia się coś, gdzie bez pomocy rodzica się po prostu nie obejdzie! Tak właśnie stało się u mnie tym razem… Pomagając córce zostawiłam ganache a ten niewdzięcznik przez zbyt długie ubijanie, po prostu się zwarzył…
Niedawno pokazałam Wam jak uratować zwarzony krem, a tutaj pokażę jak uratowałam zwarzony ganache z białej czekolady 🙂
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!
Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!
Myślę, że sposobów na uratowanie zwarzonego ganache jest wiele. Nie zawsze jednak każda metoda się sprawdzi. Pokażę Wam jak ja uratowałam zwarzony ganache z białej czekolady a poniżej wyjaśnię dlaczego, w moim przypadku, obrałam ten a nie inny sposób.
Dlaczego podgrzewać partiami?
Ganache można też uratować podgrzewając całość – czy to w kąpieli wodnej (stawiając całą miskę na garnku z gorącą wodą) czy to w mikrofali. Jedak ja obrałam metodę podgrzewania partiami mając ku temu konkretny powód, a mianowicie krem potrzebny mi był na cito!
Jeżeli podgrzałabym całość, ganache rozpuścił by się za bardzo i musiałabym czekać aż się schłodzi by móc go znów ubić. Zwarzona masa podgrzewana w małych ilościach, tylko do momentu rozpuszczenia, pozostaje na tyle chłodna by móc ją ponownie ubić zaraz po uratowaniu.
Masz swoje sprawdzone metody na uratowanie zwarzonego ganache? Podziel się z nami w komentarzach poniżej.
Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!
Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Dołącz do nas już dzisiaj!
Jeśli masz dodatkowe pytania skontaktuj się z nami! W tym celu możesz użyć formularza kontaktowego lub wysłać e-mail.
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!
2022 © Akademia Tortu ®
Made with ❤️ by Magda Kubiś