
Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Krem pistacjowy do makaroników to jeden z najczęściej wyszukiwanych przepisów. Moda na pistacjowe wypieki nie mija i choć okresowo przygasa pod blaskiem jakiegoś krótkotrwałego szału (np na kolejny egzotyczny owoc), to za chwilę wraca i wciąż ma się bardzo dobrze.
Charakterystyczny kolor pistacjowych deserów i słodki, mleczny smak to klasyka. Krem pistacjowy do makaroników uchodzi za elegancki, wytworny wybór. Przepisem podzieliła się z nami Ewa Wajs właścicielka pracowni tortów artystycznych Mielone Migdały i prawdziwa mistrzyni makaroników.
Krem pistacjowy do makaroników na bazie białej czekolady jest lekki i puszysty. Ma piękny kolor i wizualnie prezentuje się doskonale. Będzie świetny także do przełożenia tortu, czy jako nadzienie w małych babeczkach albo ptysiach.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
15 minut
50 makaroników
Krem
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
2 Responses
Witam czy z podanych składników przełożę tort o średnicy 24cm?
Pozdrawiam
Witam.
Czy ten krem nadaje się do przełożenia biszkoptu ?