
Jak zaprojektować tort ślubny
Sezon ślubny trwa oczywiście cały rok, ale jednak w ciepłych miesiącach, od maja do września, przypada jego kulminacja. Co roku w naszych pracowniach przewijają się
Wyjątkowe rabaty przeznaczone wyłącznie dla studentów Akademii Tortu z subskrypcją kwartalną, półroczną i roczną. Zniżki na zakupy i szkolenia u profesjonalistów.
Przydatne narzędzia do obliczania porcji, proporcji i wycen. Prawdziwa ulga w matematycznych zmaganiach ze słodką materią.
Wygodna, jasna i niezastąpiona formatka zamówienia. Ułatwia życie i porządkuje informacje - nieodzowna przy finalizowaniu zamówienia!
Szczegółowa i jasna informacja dla odbierających zamówiony tort! Instrukcje, jak przewozić tort, jak go przechowywać, kiedy wyjąć z lodówki, jak rozbroić i pokroić - wszystko w jednym miejscu.
Dobra umowa to fundament współpracy - zapewnia przejrzystość i jest punktem odniesienia w razie jakichkolwiek niejasności. Gotowa umowa, którą możecie dostosować do swoich potrzeb.
Jak kroić tort, by uzyskać pożądaną ilość porcji? Gotowe wykresy do druku dla Ciebie i Twoich klientów.
Plebiscyt na podsumowanie roku! Wspólnie wybierzmy mistrzów w kategoriach: produkt, sklep, technika, trend, przepis, książka, szkoleniowiec i osobowość roku!
Poleć Akademię znajomemu i uzyskaj rabat dla siebie i dla niego. Nie oszczędzaj rabatów dla siebie - dzieląc się nimi, możesz je pomnożyć!
Dostęp do wszystkich tutoriali, przydatne kalkulatory, sesje na żywo z ekspertami, prywatna grupa na FB, rabaty - cała wiedza i praktyka Akademii Tortu dla Ciebie. Wybierz swój pakiet!
Szkolenia i warsztaty prowadzone przez mistrzów branży cukierniczej. Praktyczna wiedza od podstaw, fundamenty dla początkujących i wyrafinowane techniki dla zaawansowanych.
Idealny prezent dla każdej wielbicielki i wielbiciela pięknych wypieków! Podarunek od serca, przemyślany, wybrany z czułością, albo i na ostatnią chwilę :) Gotowy do wydruku!
Doskonałe narzędzie do tynkowania tortów. Pomogą uzyskać idealnie płaski blat i ostre krawędzie. Dyski są uniwersalne: można je stosować do ganache, kremu maślanego i innych rodzajów tynku.
Piękne, unikalne książki z przepisami i praktycznymi wskazówkami. Wyjątkowe albumowe publikacje dla wielbicieli wypieków, idealne na prezent!
Wiecie, że w Grecji chałwa nie jest uznawana za słodycz i je się ją w tradycyjnych okresach postu? Ja od razu jestem na tak! Chałwa – ta dobra, jakościowa – jest też produktem bardzo dobrze wpływającym na nasz organizm i wbrew pozorom mniej tuczącym niż czekolada. Jest też, rzecz jasna, pyszna! Czy potrzeba więcej argumentów, by rzucić się zaraz do kręcenia kremu chałowego do tortu?
Krem chałwowy z mascarpone jest doskonały do przełożenia tortu, ale świetnie sprawdza się też jako krem do ciasta. Dobrze się łączy z kremem z czarnej porzeczki. Nasz krem chałwowy bez masła jest lekki i puszysty. Na specjalne okazje można biszkopt trochę podlać alkoholem – to znakomicie podkręca smak kremu.
Słusznie zasługuje na swoje wzniosłe miano: królewski krem chałwowy! Sprawdzonym przepisem na krem chałwowy ze śmietaną i mascarpone, podzieliła się z nami nasza subskrybentka, Magda Stanik z pracowni tortów artystycznych Radosna Twórczość Magdaleny.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!
Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!
Z dumą prezentujemy słodkości, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego przepisu!
Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Sezon ślubny trwa oczywiście cały rok, ale jednak w ciepłych miesiącach, od maja do września, przypada jego kulminacja. Co roku w naszych pracowniach przewijają się
Dołącz do nas już dzisiaj!
Jeśli masz dodatkowe pytania skontaktuj się z nami! W tym celu możesz użyć formularza kontaktowego lub wysłać e-mail.
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!
2022 © Akademia Tortu ®
Made with ❤️ by Magda Kubiś
15 odpowiedzi
Witam, czy ten krem jest stabilny w torcie?
tak
Na jaki duży tort jest ta proporcja? Ile fi?
Mniej więcej jedno przełożenie fi20. Zależne oczywiście od tego jak wysoką chcesz mieć warstwę kremu w torcie ?
Dziękuje, jestem zafascynowana Waszą stroną!
Dzień dobry, czy można zrobić krem dzień przed przekładaniem nim tortu?
Pozdrawiam serdecznie,
MH
Oczywiście jednak kiedy stężeje się w lodówce będzie trudno nim przełożyć blaty biszkoptu…
Witam serdecznie,
Jeśli mam mikser ręczny to też powinnam śmietanę i mascarpone ubić razem? Czy może dodawać mascarpone porcjami?
Pozdrawiam
Razem, mniejsza szansa, że się zwarzy.
Witam. Czy ta ilość kremu starcza na 1 przełożenie tortu o średnicy 18 cm, czy na 2 przełożenia?
Witamy a czy można uratować zwarzoba krem?
Tak https://akademiatortu.pl/tutoriale/jak-uratowac-zwarzony-krem/
A czy krem się ściągnie wyszedł trochę rzadki a już przełożyłam torta, włożyłam do lodówki na noc bez dekoracji .Jutro mam gości mam nadzieję że się sciagnie.
Witam
Jaki krem najbardziej pasuje do chałwowego?
Ja lubię połączenie z kawą lub malinami. Przpeisy na krem kawowy czy mus malinowy również znajdziesz u nas na stronie.