Krem z czarnej porzeczki

Keyword Krem
Autor Basia Bednarowicz

Składniki

  • 167 g porzeczki
  • 66 g cukru
  • 10 ml soku z cytryny
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 250 g mascarpone

Instrukcje

  1. Porzeczki, cukier i sok z cytryny wymieszać, zagotować dodać mąkę. 

  2. Osobno 1 łyżeczkę żelatyny zalać łyżką wody, odstawić aby napęczniała. Rozpuścić i dodać do gorących porzeczek. 

  3. Wszystko przetrzeć przez sitko lub zblendować.

  4. Wymieszać z mascarpone. Do tego można jeszcze posmarować blat konfiturą z czarnej porzeczki.

0/5 (0 Reviews)

1 thought on “Krem z czarnej porzeczki”

  1. Witam. Na jaką średnicę wystarczą proporcje na krem porzeczkowy? ile przełożeń uzyskam?
    Dziękuję za pomoc. Małgosia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *