Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Krem karmelowy z mascarpone, to jeden z najprostszych kremów, który świetnie łączy się z innymi smakami. Do przygotowania tego kremu wystarczy śmietanka kremówka, serek mascarpone i czekolada Callebaut Gold o smaku karmelowym!
Krem karmelowy z mascarpone jest delikatnie słodki – nada się nie tylko do przełożenia tortu, ale także do dekoracji babeczek jak i wielu letnich deserów z sezonowymi owocami.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
30 minut
1 przełożenie fi20
Do dekoracji babeczek
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
13 Responses
Czy krem karmelowy pasuje do kremu z whisky?
Jak najbardziej! 🙂
Czy krem można od razu wyłożyć na tort czy lepiej go najpierw schłodzić w lodówce?
Najlepiej tynkować odrazu. Jak dasz do lodówki to po schłodzeniu będziesz musiała znów doprowadzić krem do odpowiedniej konsystencji aby tort nim otynkować.
Czy można dodać do tego likier slony karmel aby przełożyć piętro tortu?
Mozna, tylko nie za dużo aby nie rozrzedzić kremu zbyt mocno. Proponuję, dla wzmocnienia smaku, również nasączyć blat tym samym likierem. Inne opcje nasączenia biszkoptu znajdziesz tutaj https://akademiatortu.pl/blog/czym-nasaczyc-biszkopt-do-tortu/
Witam, czy ten krem jest stabilny w torcie?
Sos ma być w temperaturze pokojowej przy dodawaniu do kremu? 🙂
Obojętnie. Nie powinien zwarzyć kremu, nawet jeśli będzie zimny…
czy ta ilosc jest na jedno przelozenie fi 18?
18-20 powinno starczyć spokojnie
Kremy na bazie mascarpone i bitej śmietany niemal zawsze destabilizują mi się w tortach i wypływają po wyjęciu tortu z rantu ( gdy chcę przystąpić do tynkowania) :/ Jak Temu zaradzić? Zaczęłam robić kremy stabilizowane żelatyną, ale czasem aż się prosi o taki czysto śmietanowy, o kremowej konsystencji.
Kremy stabilizowane mascarpone muszą mieć odpowiednią konsytencję. Musy na żelatynie nie potrzebują dodatkowego stabilizatora w postaci mascarpone…