Szukaj

Krem z serka Philadelphia

Krem z serka Philadelphia, to delikatny krem na bazie serka śmietankowego. Robi się go szybko i nie wymaga żadnych szczególnych zabiegów. Jest to ten rodzaj przepisu, który łatwo się dostosowuje i przydaje

Tradycyjnie używany w USA do dekoracji ciasta marchewkowego ale również babeczek czy bananowych muffinów. Prosty w wykonaniu i smaczny!

Serdecznie polecam ten przepis Waszej uwadze – niedługo nie będziecie wiedzieli, jak mogliście się wcześniej bez niego obyć :)

Magda Kubiś
Magda Kubiś

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu Cake Room. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Narzędzia
Szpatułka silikonowa

Przepis na krem z serka Philadelphia

5/5

czas przygotowania

15 minut

ilość porcji

24 babeczki

kategoria

Do dekoracji babeczek

Krem z serka Philadelphia

Składniki

  • 400 g przesianego cukru pudru
  • 250 g serka śmietankowego n.p. Philadelphia
  • 250 g masła
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Instrukcje

  1. Wszystkie składniki utrzeć w mikserze na średnich obrotach, na gładką masę. Można dodać szklankę zmielonych orzechów n.p. pekanów.

Przydatne uwagi

  • Krem z tego serka jest stosunkowo słodki. Można dodać mniej cukru pudru, licząc się jednak z tym iż może mieć on wtedy luźniejszą konsystencję.
  • Konsystencja kremu w głównej mierze zależy od konsystencji serka – w USA serek Philadelphia jest bardzo gęsty, można go kroić nożem!

Krem z serka Philadelphia

Krem z serka Philadelphia

Dobrze komponuje się z:

Borówkowy
Czekoladowy
Jeżynowy
Malinowy
Truskawkowy
Wiśniowy

Tutoriale, które mogą Ci się przydać

Przepisy, o których wspomnieliśmy

Babeczki cupcakes
Babeczki czyli amerykańskie cupcakes

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Jak zrobić słodki stół
Jak zrobić słodki stół

Przypnij na pinterest

Krem z serka Philadelphia

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

Dodaj komentarz

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl

Artykuły

Top 3 ciasta na lato

Top 3 ciasta na lato

Lato to czas, kiedy chętnie sięgamy po lekkie, orzeźwiające i kolorowe desery. W gorące dni idealnie sprawdzą się ciasta, które nie tylko zapewnia nam coś

Więcej »

Reklama

Dodaj swoje zdjęcie

Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.

Załóż konto

Załóż darmowe konto

1
Dane
2
Tel.
3
Adres
4
Email
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto *
Państwo *
Skąd dowiedziałaś się o Akademii Tortu? *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ