Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Amerykańskie cupcakes – czy inaczej babeczki to małe, urocze wypieki, które sprawdzą się na wiele okazji. Super wyglądają na słodkim stole, są świetnym prezentem, czy deserem po rodzinnym obiedzie. Zgrabnie ustawione i wyeksponowane mogą być nawet atrakcyjnym tortem!
Proste wykonanie, szybkie pieczenie, niewymagające specjalnych umiejętności ozdabianie – babeczki są idealnym wypiekiem do trenowania swoich umiejętności, do spędzenia wspólnych chwil rodzinnych i jako błyskawiczny ratunek, gdy nagle coś wypadnie.
Babeczki to wypiek raczej łatwy, także dzieci uwielbiają je robić, a szczególnie dekorować. Ich wykonanie nie przysporzy Wam żadnych trudności – pamiętajcie jedynie o tym, aby składniki miały odpowiednią temperaturę. Można je łatwo transportować, więc są doskonałym wyborem w podróż, czy na piknik, a ich największą zaletą jest to, że od razu mamy pojedyncze porcje i nic nie wymaga krojenia!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
30 minut
24 babeczki
Babeczki i muffinki
Ostatnio poproszono mnie o przygotowanie tuzina babeczek udekorowanych kremem truskawkowym. Zazwyczaj przygotowuję krem maślany wcześniej i mrożę go, co bardzo ułatwia pracę. Moim ulubionym kremem zarówno do tynkowania tortów, jak i do dekoracji babeczek, jest krem maślany na bezie szwajcarskiej. Przygotowanie truskawkowego kremu jest proste: wystarczy dodać do niego torebkę (u mnie to około 35 g) sproszkowanych liofilizowanych truskawek (mielę w młynku do kawy) i dobrze wymieszać. Liofilizowane owoce świetnie nadają się do kremów – nie rozrzedzają ich, a jednocześnie nadają intensywny smak.
Ale jak obliczyć, ile kremu potrzebujesz, aby udekorować babeczki i uniknąć niepotrzebnych resztek? To proste: używam tylki Wilton 1M do robienia eleganckich rozetek na babeczkach. Zważyłam, ile waży pojedyncza rozetka na standardowej babeczce, i dzięki temu mogę przygotować potrzebną ilość kremu.
A teraz mam dla Ciebie kalkulator – wpisz liczbę babeczek, które chcesz udekorować, a kalkulator powie Ci, ile kremu będzie Ci potrzebne!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
5 Responses
Co to jest ta mąka samorosnąca ? Czy można ją ewentualnie czymś zastąpić ?
To rodzaj mąki, do której nie trzeba dodawać juz proszku do pieczenia. Można kupić gotową lub zrobić samemu: https://www.kuchniadoroty.pl/przepis/maka-samorosnaca
Dzień dobry. Mam pytanie w podanym linku w przepisie na mąkę samorosnącą jest na 300 g mąka +1łyżeczka proszku do pieczenia + 2 łyżeczka sody, a w przepisie tu na stronie na 200 g +2 łyżeczki proszku +0,5 łyżeczki soli. Który jest właściwy
Ido znalazłam na necie wiele sposobów na zrobienie swojej mąki samo rosnącej. Jeden to właśnie z polskiego bloga, do którego podałam link w przepisie. Jednak jak wrzucisz w Google „self rising flour” wyskoczy ich więcej. Osobiście staram się mieć gotową, kupną na składzie 😉
Mój ulubiony przepis! Zawsze wychodzą! Zaraz będę robić kolejny raz 🙂