
Jak przetwarzać sezonowe owoce
Owoce sezonowe – czyli po prostu dostępne na rynku w sezonie owocowania swojego gatunku, to bezcenny skarb. Truskawki, borówki, maliny, wiśnie, czy porzeczki, pełne smaku,
Cupcakes to tradycyjne, amerykańskie babeczki, to nie tylko słodkie co nieco, ale także ozdoba większości stołów. Te proste w przygotowaniu ciasteczka, można dekorować na niezliczone sposoby. Niekwestionowaną zaletą podawania tych babeczek jest to, że od razu mamy podział na pojedyncze porcje. Idealnie również nadają się jako deser na Słodki Stół. Zobacz jak łatwo i przyjemnie się je robi. A smakują wyśmienicie!
30 minut
24 babeczki
Babeczki i muffinki
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Owoce sezonowe – czyli po prostu dostępne na rynku w sezonie owocowania swojego gatunku, to bezcenny skarb. Truskawki, borówki, maliny, wiśnie, czy porzeczki, pełne smaku,
Dołącz do nas już dzisiaj!
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!
5 odpowiedzi
Co to jest ta mąka samorosnąca ? Czy można ją ewentualnie czymś zastąpić ?
To rodzaj mąki, do której nie trzeba dodawać juz proszku do pieczenia. Można kupić gotową lub zrobić samemu: https://www.kuchniadoroty.pl/przepis/maka-samorosnaca
Dzień dobry. Mam pytanie w podanym linku w przepisie na mąkę samorosnącą jest na 300 g mąka +1łyżeczka proszku do pieczenia + 2 łyżeczka sody, a w przepisie tu na stronie na 200 g +2 łyżeczki proszku +0,5 łyżeczki soli. Który jest właściwy
Ido znalazłam na necie wiele sposobów na zrobienie swojej mąki samo rosnącej. Jeden to właśnie z polskiego bloga, do którego podałam link w przepisie. Jednak jak wrzucisz w Google „self rising flour” wyskoczy ich więcej. Osobiście staram się mieć gotową, kupną na składzie 😉
Mój ulubiony przepis! Zawsze wychodzą! Zaraz będę robić kolejny raz 🙂