
Torty komunijne 2022
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Wyjątkowe rabaty przeznaczone wyłącznie dla studentów Akademii Tortu z subskrypcją kwartalną, półroczną i roczną. Zniżki na zakupy i szkolenia u profesjonalistów.
Przydatne narzędzia do obliczania porcji, proporcji i wycen. Prawdziwa ulga w matematycznych zmaganiach ze słodką materią.
Wygodna, jasna i niezastąpiona formatka zamówienia. Ułatwia życie i porządkuje informacje - nieodzowna przy finalizowaniu zamówienia!
Szczegółowa i jasna informacja dla odbierających zamówiony tort! Instrukcje, jak przewozić tort, jak go przechowywać, kiedy wyjąć z lodówki, jak rozbroić i pokroić - wszystko w jednym miejscu.
Dobra umowa to fundament współpracy - zapewnia przejrzystość i jest punktem odniesienia w razie jakichkolwiek niejasności. Gotowa umowa, którą możecie dostosować do swoich potrzeb.
Jak kroić tort, by uzyskać pożądaną ilość porcji? Gotowe wykresy do druku dla Ciebie i Twoich klientów.
Plebiscyt na podsumowanie roku! Wspólnie wybierzmy mistrzów w kategoriach: produkt, sklep, technika, trend, przepis, książka, szkoleniowiec i osobowość roku!
Poleć Akademię znajomemu i uzyskaj rabat dla siebie i dla niego. Nie oszczędzaj rabatów dla siebie - dzieląc się nimi, możesz je pomnożyć!
Dostęp do wszystkich tutoriali, przydatne kalkulatory, sesje na żywo z ekspertami, prywatna grupa na FB, rabaty - cała wiedza i praktyka Akademii Tortu dla Ciebie. Wybierz swój pakiet!
Szkolenia i warsztaty prowadzone przez mistrzów branży cukierniczej. Praktyczna wiedza od podstaw, fundamenty dla początkujących i wyrafinowane techniki dla zaawansowanych.
Idealny prezent dla każdej wielbicielki i wielbiciela pięknych wypieków! Podarunek od serca, przemyślany, wybrany z czułością, albo i na ostatnią chwilę :) Gotowy do wydruku!
Doskonałe narzędzie do tynkowania tortów. Pomogą uzyskać idealnie płaski blat i ostre krawędzie. Dyski są uniwersalne: można je stosować do ganache, kremu maślanego i innych rodzajów tynku.
Piękne, unikalne książki z przepisami i praktycznymi wskazówkami. Wyjątkowe albumowe publikacje dla wielbicieli wypieków, idealne na prezent!
Ciasto marchewkowe coraz częściej gości na naszych stołach, szczególnie w sezonie jesienno-zimowym. Połączone z korzennymi przyprawami rozgrzewa nasze serca i dusze. Świetnie łączy się z kremami na bazie serka śmietankowego np. mascarpone, a także z bakaliami. Warto dodać do niego orzechy włoskie, rodzynki, czy skórkę pomarańczową. Przedstawiam przepis na ciasto marchewkowe – smaczne, wilgotne, które nadaje się również na tort!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!
Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Dołącz do nas już dzisiaj!
Jeśli masz dodatkowe pytania skontaktuj się z nami! W tym celu możesz użyć formularza kontaktowego lub wysłać e-mail.
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!
2022 © Akademia Tortu ®
Made with ❤️ by Magda Kubiś
20 odpowiedzi
Witam, tort marchewkowy na zdjęciu ma 3 blaty i jest dwa razy przełożony. Jak upieke w dwóch formach to na ile blatów mam pokroić. Każdy na dwa to mam 4 blaty. A na zdjęciu są 3.
???
Mozna upiec w 2 formach, kazda przekroic na pol i przelozyc kremem. Kremu spokojnie wystarczy 🙂
Można piec w jednej formie? np. 24 cm i przekroić tylko na 2 blaty?
Oczywiście. Możliwe, że wydłuży się czas pieczenia wtedy ale trzeba po prostu sprawdzać patyczkiem i wyjąć kiedy będzie gotowe.
Witam czy mogę zrobić z tego przepisu muffinki? Babeczki? Czy mam zmienić czas pieczenia ?
Tak można. Czas pieczenia na pewno krótszy jeżeli ciasto będzie rozlane do mniejszych foremek, na przykład do muffinkowych. Po 20 minutach pieczenia sprawdziłabym patyczkiem czy są gotowe i w zależności od tego dostosowała czas pieczenia.
Ciasto jest pyszne chociaż wydaje mi się, że proporcja cukru pudru do masła w masie jest za duża.
Piszesz o kremie? Zawsze można dać mniej, wedle uznania.
Zwazyl mi sie krem, da sie to odratowac 🙁
Zerknij tutaj: https://akademiatortu.pl/tutoriale/jak-uratowac-zwarzony-krem/
Ciasto przekladamy kremem dopiero po calkowitym ostygnieciu? Zamiast skorki pomaranczowej dodalam cytrynowej plus rodzynki. Krem zmieszalam z orzechami wloskimi
Zależy od tego jakiej konsystencji jest serek, który masz. Ja mieszkam w USA i tutaj jest on bardzo gęsty, więc i krem wychodzi gęsty. Dlatego tez mi lepiej się rozprowadza ten krem po blatach lekko jeszcze ciepłych.
A jak pozniej przechowujesz ciasto ? W lodowce mozna ?
Tak, jak najbardziej.
Aż 455g cukru pudru do masy z serka?
Tak. Możesz dać mniej, ale konsystencja będzie wtedy inna.
Mogę upiec cale ciasto w rancie o średnicy 20 cm ? Upiecze się i bd w miarę wysoki. Niby takie ciasto powinno się mieć do 1.45h
Córka chrzestna chce tort marchewkowy na urodziny trzeba działać 😉
Jeżeli w rancie to trzeba koniecznie dobrze zabezpieczyć dól rantu, żeby ciasto nie wypłynęło. Możesz użyć metalowych gwoździ do dekoracji kwiatów maślanych i je dać w środek rantu i zalać ciastem – one się nagrzeją w trakcie pieczenia i pomogą się środkowi upiec szybciej. Czas pieczenia to pojęcie względne. Ja zawsze piekę do suchego patyczka…
I te gwozdzie potem się wyciaga ze spodu ciasta, rozumiem?:) Tez zamierzam upiec w rancie i boje sie ze mi wyplynie dolem, bo jest rzadkie..
Trzeba by mocno rant zabezpieczyć. Tak, po upieczeniu gwoździe się wyciąga.