Szukaj

Marchewkowe cake pops

Marchewkowe cake pops  to Wasz nowy imprezowy hit, zobaczycie! U nas cake pops są bardzo popularne i w zasadzie w każdej kawiarni przy kasie stoi wystawka bomb kalorycznych na patyczkach – idealnych do wymuszania przez dzieci. Ja nie jestem fanką takich wyrobów – składniki wołają o pomstę do niebios, masa konserwantów, stabilizatorów, a wykończenie z tych wszystkich kolorowych posypek i brokatów po prostu mnie przeraża.

Cake popsy marchewkowe nazywam popsami dla dorosłych, bo na pierwszy rzut oka nie ściągają uwagi dzieci. Dla nich na imprezach przygotowujemy bardziej kolorowe słodycze. Wybór ciasta marchewkowego podsunęła mi Bożenka i to był strzał w dziesiątkę. Ciasto z naszego przepisu świetnie się tu sprawdza. Popsy doprawiam kandyzowaną skórką pomarańczową i maliną liofilizowaną. Oblewam je gorzką i mleczną czekoladą – do wyboru.

Delikatnie udekorowane cake popsy marchewkowe są wyśmienite w smaku, świetnie wybalansowane, o sprawdzonym składzie i przyznaję, że robię je teraz dosłownie przy każdej okazji słodkiego stołu, a nawet sama skuszę się zawsze na jednego!

Magda Kubiś
Magda Kubiś

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu Cake Room. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Narzędzia
Waga

Marchewkowe cake pops

5/5

czas przygotowania

2 godziny

ilość porcji

~40 cake pops

kategoria

Ciasto do cake pops

Marchewkowe cake pops

Składniki

Instrukcje

  1. Upieczone ciasto marchewkowe rozdrobnić w malakserze.
  2. Dodać ser, czekoladę, skórkę kandyzowaną i malinę i dobrze wymieszać aż cisto będzie łączyć się w kulę.
  3. Odważyć porcje 25 g-30 g i kulać kulki na cake popsy.
  4. patyczek do cake popsa lekko zanuzyc w rozpuszczonej czekoladzie i wbić delikatnie w cake pops'a.
  5. Tak przygotowane odstawić do lodówki lub zamrażarki.
  6. Gdy kulki są już mocno schłodzone zanurzać w rozpuszczonej czekoladzie wymieszanej z olejem lub masłem kakaowym. Odstawić do lodówki aby czekolada zastygła.

Tagi

Jak zrobić marchewkowe cake popsy

Marchewkowe cake pops-7
Marchewkowe cake pops-9
Marchewkowe cake pops-6
Marchewkowe cake pops-5

Przydatne uwagi

  • Marchewkowe cake pops można oczywiście polać czekoladą temperowaną ale nigdy tego nie robię, jestem za leniwa ;)
  • Do czekolady do polania dodaję albo masło kakaowe, wtedy mają fajną „chrupiącą” powłoczkę czekoladową, lub oleju. Ze względu na cenę masła kakaowego, wersja z olejem jest oczywiście bardziej ekonomiczna.
  • Do ozdoby moich marchewkowych cake pops’ów użyłam jadalnych mini pączków róży.
Marchewkowe cake pops

Przepisy, o których wspomnieliśmy

Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Jak zrobić słodki stół
Jak zrobić słodki stół

Przypnij na pinterest

Marchewkowe cake pops

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

Dodaj komentarz

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl

Artykuły

Rodzaje kremów cukierniczych

Rodzaje kremów cukierniczych 

Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również

Więcej »

Reklama

Dodaj swoje zdjęcie

Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.

Załóż konto

Załóż darmowe konto

1
Dane
2
Tel.
3
Adres
4
Email
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto *
Państwo *
Skąd dowiedziałaś się o Akademii Tortu? *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ

Zaloguj się

Tutorial

Marchewkowe cake pops

29 zł

Twoje dane
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto
Państwo
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.
Magdalenki pistacjowe