Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Jak przygotować krem bananowy z mascarpone i śmietanki kremówki? Przedstawiamy Wam prosty przepis na lekki krem bananowy do tortu. Ten krem bananowy jest również idealny do dekoracji babeczek, ciast i deserów.
Najczęściej spotykane połączenie to krem bananowy z kremem czekoladowym lub musem czekoladowym. Z czym jeszcze łączyć krem bananowy? Tego dowiesz się ze wpisu na blogu Akademii Tortu: Kremy do tortów – sprawdzone kombinacje smakowe.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
15 minut
1 przełożenie fi18
Krem
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
21 Responses
jedna paczka bananów tzn ile g ? bo są różne paczki – i na jakie fi są te ilości podane w przepisie ?
Ja kupuję w paczkach, po 70g. Można dać więcej, wtedy będzie intensywniejszy smak. Kremu starcza na 1 przełożenie tortu o średnicy 20cm.
witam, gdzieś kiedyś kupiłam pulpę bananową (98% / 450g.) i chciałabym ją wykorzystać do zrobienia kremu do tortu. jak ją wykorzystać?
pozdrawiam
irena
Trzeba poeksperymentować. Zerknij na przepis na mango – marakuja, może cos w tym kierunku.
no tak, nie pomyślałam aby zrobić podobnie jak z tamtych owoców ;).
dziękuję.
pozdrawiam
Czy mogą być banany suszone?
Banany suszone a liofiliozowne to różnica. Nie wiem czy dasz radę zmielić suszone tak mocno jak da się zmielić liofilizowane.
Witam czy zamiast liofilizowanych owoców mogę dać koncentrat bananowy?
Oczywiście. PO więcej pomysłów na połączenia smakowej zajrzyj tutaj https://akademiatortu.pl/blog/kremy-do-tortow-sprawdzone-kombinacje-smakowe/
Dzień dobry:-)
CZY KREM BANANOWY BĘDZIE SIĘ DOBRZE KOMPONOWAŁ Z KREMEM TRUSKAWKOWYM ?
POZDRAWIAM 🙂
Powinno być ok. Dodawałabym po łyżeczce i powoli mieszała, żeby się nie zdarzył…
Czy można dodać do kremu żelatynę i zrobić porcjowe deserki z foremki sylikonowej?
Lepsze do monoporcji są musy, nie kremy. Zerknij na ten przepis https://akademiatortu.pl/przepisy/krem-bananowy-z-czekolada/
Czy mogę kupić takie banany już w proszku? I czy wtedy gram tyle samo dać?
Czy do takiego kremu można dać żelkę? Jeśli tak jaką by Pani dała ? Marzy mi się smak banan i czekolada takie snaki kremów
Nie orientuję się czy banany liofilizowane można kupić już w proszku, ja zawsze mielę… Gramatury używamy zawsze takiej jaka jest podana w przepisie. Zelkę można dać do każdego kremu, tutaj zrobiłabym porzeczkową bo fajnie przełamie mdły smak bananów. Możesz też dać chrupką warstwę https://akademiatortu.pl/przepisy/chrupka-warstwa/
Witam, czy można by było dać świeże banany zamiast liofilizowanych i ewentualnie ile?
Niebardzo, bo będzie rzadki. Zobacz ten przepis: https://akademiatortu.pl/przepisy/krem-bananowy-z-czekolada/
Witam, czy mogę w ten sam sposób zrobić krem bananowy na bezie szwajcarskiej? Jeśli tak, kiedy dodać banany, na samym końcu razem z barwnikiem? Dziękuję i pozdrawiam 🤝
Tak, można. Zmielone banany dodałabym do już ubijającej się masy z masłem. Zmiel banany i dodaj od razu do masy, one lubią „łapać” wilgoć więc wrzucamy zaraz po zmieleniu.
Czy mogą być chipsy bananowe?
Liofilizowane banany zmienisz na puch i nie zmienią tekstury kremu. Chipsy bananowe są twarde i nie wiem czy uda Ci się je zmielić na pyłek…