
Torty komunijne 2022
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Wyjątkowe rabaty przeznaczone wyłącznie dla studentów Akademii Tortu z subskrypcją kwartalną, półroczną i roczną. Zniżki na zakupy i szkolenia u profesjonalistów.
Przydatne narzędzia do obliczania porcji, proporcji i wycen. Prawdziwa ulga w matematycznych zmaganiach ze słodką materią.
Wygodna, jasna i niezastąpiona formatka zamówienia. Ułatwia życie i porządkuje informacje - nieodzowna przy finalizowaniu zamówienia!
Szczegółowa i jasna informacja dla odbierających zamówiony tort! Instrukcje, jak przewozić tort, jak go przechowywać, kiedy wyjąć z lodówki, jak rozbroić i pokroić - wszystko w jednym miejscu.
Dobra umowa to fundament współpracy - zapewnia przejrzystość i jest punktem odniesienia w razie jakichkolwiek niejasności. Gotowa umowa, którą możecie dostosować do swoich potrzeb.
Jak kroić tort, by uzyskać pożądaną ilość porcji? Gotowe wykresy do druku dla Ciebie i Twoich klientów.
Plebiscyt na podsumowanie roku! Wspólnie wybierzmy mistrzów w kategoriach: produkt, sklep, technika, trend, przepis, książka, szkoleniowiec i osobowość roku!
Poleć Akademię znajomemu i uzyskaj rabat dla siebie i dla niego. Nie oszczędzaj rabatów dla siebie - dzieląc się nimi, możesz je pomnożyć!
Dostęp do wszystkich tutoriali, przydatne kalkulatory, sesje na żywo z ekspertami, prywatna grupa na FB, rabaty - cała wiedza i praktyka Akademii Tortu dla Ciebie. Wybierz swój pakiet!
Szkolenia i warsztaty prowadzone przez mistrzów branży cukierniczej. Praktyczna wiedza od podstaw, fundamenty dla początkujących i wyrafinowane techniki dla zaawansowanych.
Idealny prezent dla każdej wielbicielki i wielbiciela pięknych wypieków! Podarunek od serca, przemyślany, wybrany z czułością, albo i na ostatnią chwilę :) Gotowy do wydruku!
Doskonałe narzędzie do tynkowania tortów. Pomogą uzyskać idealnie płaski blat i ostre krawędzie. Dyski są uniwersalne: można je stosować do ganache, kremu maślanego i innych rodzajów tynku.
Piękne, unikalne książki z przepisami i praktycznymi wskazówkami. Wyjątkowe albumowe publikacje dla wielbicieli wypieków, idealne na prezent!
Krem bananowy ze świeżych bananów powstał jako wyraz buntu przeciw naturalnemu czernieniu tych owoców. Wiadomo, że banany ciemnieją, jednak zależało mi na kremie ze świeżych owoców, nie przetworzonych.
Nie do końca rozumiem, skąd oczekiwanie, że krem bananowy z czekoladą do ciasta czy tortu będzie żółty. Przecież żółta jest skórka, której raczej nie zjadamy. Same banany są raczej kremowe, pastelowe i bardzo jasne. Krem wyszedł mi taki właśnie jasny, a po jakimś czasie stał się delikatnie beżowy. Spełnił więc moje oczekiwanie jeśli chodzi o kolor – jest bardzo przyjemny.
Co do smaku to przyznam, że wyszła petarda! Użyłam do kremu białej czekolady i smak jest naprawdę bananowy. Oczywiście można ten smak jeszcze bardziej podkręcić, dodając do kremu banany liofilizowane, albo kładąc na biszkopt plastry karmelizowanych, jednak warto spróbować sam krem. Jest świetny!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!
Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Dołącz do nas już dzisiaj!
Jeśli masz dodatkowe pytania skontaktuj się z nami! W tym celu możesz użyć formularza kontaktowego lub wysłać e-mail.
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!
2022 © Akademia Tortu ®
Made with ❤️ by Magda Kubiś
26 odpowiedzi
Bardzo dziękuję za przepis. Jak długo taki krem może stać w lodówce?
Kremem przekładasz tort od razu po przygotowaniu. Jak zostawisz w lodówce to stężeje i będzie trudno przełożyć nim tort…
Mam pytanie jeśli chcę zrobić tort bananowy z czym można ten krem jeszcze połączyć jako dodatkową warstwę bo nie mam pomysłu 🙂
Jaką dokładnie ilość soku z cytryny należy dodać?
Na oko 🙂 Troszeczkę
Dzięki! Bardzo smaczny, prosty krem! Smak bananów mógłby być jeszcze bardziej wyczuwalny, biała czeko trochę się wybija, ale dodałam też pod niego plasterki bananów, a biszkopty nasączyłam rumem bananowym 😍🍌🍌🍌
Czy mus wytrzyma jako dolne przełożenie w torcie piętrowym że wspornikami?
Każdy mus czy krem wytrzyma w POPRAWNIE złożonym torcie piętrowym. Górne piętro tortu nie spoczywa na dolnym, ale na wspornikach, jeżeli te są odpowiednio przycięte. https://akademiatortu.pl/tutoriale/tort-pietrowy-wsporniki/
Dodając do ciepłej czekolady żelatynę zrobiła się jedną wielka twarda klucha… Co zrobiłam nie tak?
U mnie właśnie zrobiło sie to samo i nie wiem dlaczego. Drugim razem mniej ale tez nie wyszlo jak powinno a po dodaniu puree z banana zbily sie kawalki czekolady
Spróbujcie napęczniałą żelatynę rozpuścić w kuchence mikrofalowej (w interwałach po 3 sekundy), lub w kąpieli wodnej – i rozpuszczoną już dodać do czekolady lub puree.
Jak dlugo mozna przechowywac tort z tym kremem?
3-4 dni spokojnie
co oznacza ubicie śmietany na 3/4? 😉
Zobacz tutaj: https://akademiatortu.pl/przepisy/mus-z-czeresni/
Zrobiłam dziś ten krem z połowy porcji (na próbę) i po wymieszaniu śmietanki z bananami i czekoladą był całkiem rzadki (zbyt lejący żeby gdziekolwiek kłaść), wstawiłam do lodówki żeby całkowicie stężał i teraz ma konsystencję musu. W smaku cudo, ale potrzebuję go jako kremu do black velvet i to dolnego piętra, więc pytanie co zrobiłam źle? 😀
A czy dodałaś żelatyny?
Tak dodałam, użyłam 2 listków żelatyny, i teraz mam meeega stabilmy mus, ale krem po ubiciu nie był jak na zdjęciu tylko lejący.
Nie znam dokładnego przelicznika żelatyny w listkach to tej sypanej :/
Przeliczyłam tak żeby było 3 gram :p po zastygnięciu był meeeeega stabilny, dalo się spokojnie kroić w kostkę.
To cos nie tak, nie powinien się kroić w kostkę… coś w przeliczeniach poszło nie tak.
Proszę powiedz mi jakie będą proporcje,jeżeli będę robić ze śmietanki 30%
Takie same 🙂
Krem jest genialnym przekozakiem! Uwielbiam go. Pyszny i bardzo stabilny.
Czy 150g bananów to waga bananów ze skórą czy bez skórki już? 🙂
Bez skórki.