
Jak przetwarzać sezonowe owoce
Owoce sezonowe – czyli po prostu dostępne na rynku w sezonie owocowania swojego gatunku, to bezcenny skarb. Truskawki, borówki, maliny, wiśnie, czy porzeczki, pełne smaku,
Krem cytrynowy to moja odpowiedź na ciągnący się upał. Latem zawsze stawiam na cytrusowe, owocowe smaki. U nas jest bardzo ciepło i choć uzupełniam moje pomysły klasycznie czekoladą, czy karmelem, to jednak moje pierwsze myśli biegną ku orzeźwiającym, „chłodnym” smakom.
Planowałam tort dla faceta, tym chętniej więc poszłam w stronę lekką i owocową. Tak jakoś statystycznie się składa, że dziewczyny bardziej ciągną do czekolady i lepkich krówek ;) Krem cytrynowy pasował mi bardzo do całej kompozycji i wyszedł po prostu świetny! Delikatny, piankowy, ale stabilny z dobrze wyczuwalnym smakiem cytryny i dodatkiem likieru Limoncello. Alkohol można oczywiście wymienić na inny, albo zupełnie pominąć.
Krem cytrynowy skompletowałam z owocową chrupką, borówkową żelką i musem truskawkowym, a tort złożyłam na bazie biszkoptu z olejem i palonym masłem. Tort z kremem cytrynowym wyszedł smakowity – lekki, ale aromatyczny, świetnie zbalansowany, bardzo polecam!
15 minut
1 przełożenie fi18
Krem
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Owoce sezonowe – czyli po prostu dostępne na rynku w sezonie owocowania swojego gatunku, to bezcenny skarb. Truskawki, borówki, maliny, wiśnie, czy porzeczki, pełne smaku,
Dołącz do nas już dzisiaj!
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!