
Torty komunijne 2022
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Wyjątkowe rabaty przeznaczone wyłącznie dla studentów Akademii Tortu z subskrypcją kwartalną, półroczną i roczną. Zniżki na zakupy i szkolenia u profesjonalistów.
Przydatne narzędzia do obliczania porcji, proporcji i wycen. Prawdziwa ulga w matematycznych zmaganiach ze słodką materią.
Wygodna, jasna i niezastąpiona formatka zamówienia. Ułatwia życie i porządkuje informacje - nieodzowna przy finalizowaniu zamówienia!
Szczegółowa i jasna informacja dla odbierających zamówiony tort! Instrukcje, jak przewozić tort, jak go przechowywać, kiedy wyjąć z lodówki, jak rozbroić i pokroić - wszystko w jednym miejscu.
Dobra umowa to fundament współpracy - zapewnia przejrzystość i jest punktem odniesienia w razie jakichkolwiek niejasności. Gotowa umowa, którą możecie dostosować do swoich potrzeb.
Jak kroić tort, by uzyskać pożądaną ilość porcji? Gotowe wykresy do druku dla Ciebie i Twoich klientów.
Plebiscyt na podsumowanie roku! Wspólnie wybierzmy mistrzów w kategoriach: produkt, sklep, technika, trend, przepis, książka, szkoleniowiec i osobowość roku!
Poleć Akademię znajomemu i uzyskaj rabat dla siebie i dla niego. Nie oszczędzaj rabatów dla siebie - dzieląc się nimi, możesz je pomnożyć!
Dostęp do wszystkich tutoriali, przydatne kalkulatory, sesje na żywo z ekspertami, prywatna grupa na FB, rabaty - cała wiedza i praktyka Akademii Tortu dla Ciebie. Wybierz swój pakiet!
Szkolenia i warsztaty prowadzone przez mistrzów branży cukierniczej. Praktyczna wiedza od podstaw, fundamenty dla początkujących i wyrafinowane techniki dla zaawansowanych.
Idealny prezent dla każdej wielbicielki i wielbiciela pięknych wypieków! Podarunek od serca, przemyślany, wybrany z czułością, albo i na ostatnią chwilę :) Gotowy do wydruku!
Doskonałe narzędzie do tynkowania tortów. Pomogą uzyskać idealnie płaski blat i ostre krawędzie. Dyski są uniwersalne: można je stosować do ganache, kremu maślanego i innych rodzajów tynku.
Piękne, unikalne książki z przepisami i praktycznymi wskazówkami. Wyjątkowe albumowe publikacje dla wielbicieli wypieków, idealne na prezent!
Krem cytrynowy jest idealny do tortów szczególnie w sezonie letnim. Jest lekki i orzeźwiający, w dodatku świetnie łączy się z innymi smakami, o czym możecie przeczytać TUTAJ w blogowym wpisie. To niezwykle prosty w przygotowaniu krem, na który niezawodny przepis znajdziecie poniżej!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!
Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Dołącz do nas już dzisiaj!
Jeśli masz dodatkowe pytania skontaktuj się z nami! W tym celu możesz użyć formularza kontaktowego lub wysłać e-mail.
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!
2022 © Akademia Tortu ®
Made with ❤️ by Magda Kubiś
24 odpowiedzi
Czy można takim kremem cytrynowym „obłożyć” tort? Chciałabym nie mieszkać smaków i chciałabym przełożyć tort biszkopt maślany, krem cytrynowy oraz lemon curd 🙂 i cały wysmarować tym kremem..
Pozdrawiam
Proponuję zrobić krem na bezie szwajcarskiej i do niego dodać Lemon curd. Będzie stabilny krem do tynkowania o smaku cytrynowym https://akademiatortu.pl/przepisy/krem-na-bezie/
Witam
Czyli do gotowego kremu na bazie bezy szwajcarskiej wmieszać lemon card? ??
jeżeli chcesz cytrynowy krem maślany to tak. Będzie smacznie 🙂
Pani Madziu
Wszystko co robię z AT zawsze mi wychodzi ❤ lemon curd i krem z nim jest pyszny 🤤
Pozdrawiam
Pani Magdo czyli ten krem na bezie tylko otynkować tort? Czy przełożyć tez w środku tort?
Czy lepiej jak w środek dam krem cytrynowy, biszkopt z masłem i na zewnątrz krem z bezy?!
Pogubiłam się już haha
Do środka dałabym cytrynowy na śmietanie i mascarpone a otynkowała szwajcarskim na bezie z dodatkiem lemon curd 🙂
Dziękuje bardzo 🤩🤩🤩
Pani Magdo a jak by połączyć smak krem cytrynowy i krem miętowy? 🙂
Będzie to pasować? Czy postawić na jeden smak cytrynowy 🙂 i jak pani pisała otynkować z lemon curd dodatkiem
Nie próbowałam nigdy cytryny z miętą ale widziałam desery, w których były te smaki połączone. W środek tortu można dać miętowy i cytrynowy krem na bazie mascarpone a otynkować cytrynowym maślanym…
Czy krem bez żelatyny będzie się dobrze trzymał? Można dodać odrobinę żelatyny?
Tak, w tych proporcjach mascarpone jest stabilizatorem. Nie ma potrzeby dodawania żelatyny.
Pani Magdo, czy krem cytrynowy jest na tyle stabilny, żeby utrzymał warstwę galaretki z owocami? Chcialabym, aby jedna warstwa tortu, to była krystaliczna galaretka ze świeżymi owocami, ale nie wiem czy lepiej wylać ją na pierwszy blat biszkoptowy czy może być na górze tortu (na drugim blacie)? Czy takie połączenie ma w ogóle jakiś sens?
Krem na bazie mascarpone jest stosunkowo stabilny, stabilniejszy niż na przykład mus na śmietanie.
Czy ten krem nadaje się na tort jako baza pod ozdoby z masy cukrowej?
Nie. Tutaj więcej na temat, który krem nadaje się pod masę cukrową https://akademiatortu.pl/blog/czym-otynkowac-tort-pod-mase-cukrowa/
Czy ten krem mogę zrobić wieczorem przełożyć go do rękawa cukiereniczego i użyć go dopiero w dnia następnego?
Można
Dzień dobry,
Czy podane proporcje starczą na przełożenie jedenej warstwy tortu o fi 23?
Na jedno przełożenie powinno wystarczyć 🙂
A jakie proponuje na jedno przełożenie fi 15 ?
Dałabym około 300g kremu na jedno przełożenie fi15
Chcę zrobić tort cytrynowy. Już wiem, że do środka najlepiej dać krem z mascarpone, do tynkowania na bezie. Czy mogę dodać jakiś inny smak, jeżeli tak to z czym dobrze komponuje się cytryna?
Z miętą, z czekoladą, z maliną… po więcej zerknij tutaj https://akademiatortu.pl/blog/smaki-tortow-kremy-do-tortow-sprawdzone-kombinacje-smakowe/