Krem oreo

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Ciasteczka Oreo mają swój niebanalny smak, który potrafi zaintrygować. Krem z oreo, to zdecydowanie recepta na rutynę i ciekawy pomysł na przełożenie tortu.

Ten lekki krem zaintryguje swoim smakiem zarówno młodszych jak i starszych, a jest niezwykle szybki i prosty przygotowaniu. Jeśli ciekawi Cię, jakie połączenia są dla niego odpowiednie, to zajrzyj na bloga Akademii Tortu. Razem z Subskrybentami przygotowaliśmy sprawdzone połączenia smakowe różnych kremów do tortów. To przewodnik, dzięki któremu nigdy nie zaliczysz wpadki, a Twoje torty zawsze będą miały wyśmienity smak!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Robot planetarny lub ręczny, Szpatułka, Waga
Brak plików do pobrania.

Przepis na łatwy krem Oreo

 

Krem Oreo

Jak przygotować szybki i smaczny krem Oreo? Idealny do przekładania blatów tortu lub dekorowania babeczek.
Servings 1 przełożenie fi18

Składniki
  

  • 500 g serka mascarpone
  • 500 g śmietany kremówki min. 36% tłuszczu
  • 10 Ciasteczek Oreo

Instrukcje
 

  • Proporcje składników: 1 : 1 : 0.5
  • Mascarpone ze śmietaną mieszamy na niskich obrotach do połączenia się składników.
  • Zwiększamy obroty, mieszamy aż śmietana się ubije.
  • Kruszymy ciasteczka Oreo.
  • Dodajemy do masy, mieszając na wolnych obrotach do połączenia się składników.
Keyword Krem
Tried this recipe?Let us know how it was!

Jak zrobić krem Oreo z mascarpone

Krem oreo
dobrze komponuje się z tymi smakami:

Przepisy, które mogą Ci się przydać

Przypnij na pinterest

Krem Oreo pin

27 odpowiedzi

  1. Dzisiaj robiłam ten krem, wyszedł bardzo gęsty i trochę za mało czuć w nim oreo. Następnym razem zmniejszę ilość mascarpone i dołożę ciastek. Z tej porcji spokojnie wystarczy na przełożenie 2 x fi 24. Pozdrawiam 🙂

      1. zrobilam ten krem drugi raz i mam wrazenie za za kazym razem jakby sie rozwarstwial choz nie jest niby zwazony. I robi sie szary. wyzej czytalam ze zbyt dlugo mieszalam. zmielilam ciastka w thermomix i mieszalam chwilke. czy moze ciastka byly zbyt drobno zmielone czy to kwestia mieszania?

  2. zrobilam ten krem drugi raz i mam wrazenie za za kazym razem jakby sie rozwarstwial chociaz nie jest niby zwazony. I robi sie szary. wyzej czytalam ze zbyt dlugo mieszalam. zmielilam ciastka w thermomix i mieszalam chwilke. czy moze ciastka byly zbyt drobno zmielone czy to jednak kwestia mieszania?

  3. Dzień dobry, poproszę o informację na jaki tort są te proporcje?
    I czy na jedną warstwę?
    Planuję zrobić tort w blaszce 20×30 i nie wiem, czy wystarczy.
    Bardzo proszę o info, ilości przeliczę sobie sama.
    Dziękuję i pozdrawiam Joanna

Dodaj komentarz

Dołącz do Akademii Tortu!

AkademiaTortu-LogoRound.png

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu

Najnowsze tutoriale