Szukaj

Krem Oreo

Ciasteczka Oreo mają swój niebanalny smak, który potrafi zaintrygować. Krem z oreo, to zdecydowanie recepta na rutynę i ciekawy pomysł na przełożenie tortu.

Krem Oreo to popularny dodatek do ciast i tortów, który zyskał dużą popularność dzięki swojemu charakterystycznemu smakowi. Ten krem jest idealny do tortów dla dzieci, a także jako wykończenie ciast lub babeczek. Jego konsystencja jest aksamitna i kremowa, co dodaje wyjątkowego smaku i tekstury.

Krem Oreo można również urozmaicić dodając inne składniki, takie jak bita śmietana, wiórki kokosowe, startą czekoladę lub inne ulubione dodatki. Jego uniwersalny smak i łatwość w przygotowaniu sprawiają, że jest on bardzo często wybieranym dodatkiem do wielu ciast i tortów. Krem Oreo zaintryguje swoim smakiem zarówno młodszych jak i starszych.

Jeśli ciekawi Cię, jakie połączenia są dla niego odpowiednie, to zajrzyj na bloga Akademii Tortu. Razem z Subskrybentami przygotowaliśmy sprawdzone połączenia smakowe różnych kremów do tortów. To przewodnik, dzięki któremu nigdy nie zaliczysz wpadki, a Twoje torty zawsze będą miały wyśmienity smak!

Magda Kubiś
Magda Kubiś

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu Cake Room. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Narzędzia
Robot planetarny lub ręczny
Szpatułka silikonowa

Okrągłe

dyski do tynkowania tortów

kwadratowe

dyski do tynkowania tortów

skrobka

dyski do tynkowania tortów

Przepis na łatwy krem Oreo

5/5

czas przygotowania

15 minut

ilość porcji

1 przełożenie fi18

kategoria

Krem

Tort Oreo Krem Oreo

Składniki

  • 500 g serka mascarpone
  • 500 g śmietany kremówki min. 36% tłuszczu
  • 10 Ciasteczek Oreo

Instrukcje

  1. Proporcje składników: 1 : 1 : 0.5
  2. Mascarpone ze śmietaną mieszamy na niskich obrotach do połączenia się składników.
  3. Zwiększamy obroty, mieszamy aż śmietana się ubije.
  4. Kruszymy ciasteczka Oreo.
  5. Dodajemy do masy, mieszając na wolnych obrotach do połączenia się składników.

Tagi

Jak zrobić krem Oreo z mascarpone

Przydatne uwagi

Tort Oreo Krem Oreo

Krem Oreo

Krem Oreo

Dobrze komponuje się z:

Bananowy
Borówkowy
Czekoladowy
Jeżynowy
Malinowy
Porzeczkowy
Truskawkowy
z alkoholem

Tutoriale, które mogą Ci się przydać

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Jak rozplanować pracę nad tortem
Jak rozplanować pracę nad tortem
smaki kremów
Które smaki kremów do tortu do siebie pasują

Przypnij na pinterest

Krem Oreo

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

36 odpowiedzi

  1. Dzisiaj robiłam ten krem, wyszedł bardzo gęsty i trochę za mało czuć w nim oreo. Następnym razem zmniejszę ilość mascarpone i dołożę ciastek. Z tej porcji spokojnie wystarczy na przełożenie 2 x fi 24. Pozdrawiam 🙂

      1. zrobilam ten krem drugi raz i mam wrazenie za za kazym razem jakby sie rozwarstwial choz nie jest niby zwazony. I robi sie szary. wyzej czytalam ze zbyt dlugo mieszalam. zmielilam ciastka w thermomix i mieszalam chwilke. czy moze ciastka byly zbyt drobno zmielone czy to kwestia mieszania?

  2. zrobilam ten krem drugi raz i mam wrazenie za za kazym razem jakby sie rozwarstwial chociaz nie jest niby zwazony. I robi sie szary. wyzej czytalam ze zbyt dlugo mieszalam. zmielilam ciastka w thermomix i mieszalam chwilke. czy moze ciastka byly zbyt drobno zmielone czy to jednak kwestia mieszania?

  3. Dzień dobry, poproszę o informację na jaki tort są te proporcje?
    I czy na jedną warstwę?
    Planuję zrobić tort w blaszce 20×30 i nie wiem, czy wystarczy.
    Bardzo proszę o info, ilości przeliczę sobie sama.
    Dziękuję i pozdrawiam Joanna

  4. Hejka, W proporcjach podane jest 1:1:0.5 (mascarpone: śmietanka 36:ciastka)

    Natomiast w przepisie jest podane :
    500g mascarpone
    500g śmietany 36%
    10ciastek (100g- 1 ciastko 10g)

    Czy to nie daje proporcji 1:1:0.2 ?
    Tak czy siak będę robić dzisiaj ten krem – zainspirowała mnie Magda 🙂 i w związku z tym że piszecie że wychodzi gęsty, to faktycznie dam 100g. Będę dawać znać

      1. Dziękuję 🙂 przetestowałam i faktycznie 10ciastek na 500g śmietanki + 500g mascarpone jest super. Krem wychodzi gęsty, ale mam wrażenie że jest też dzięki temu stabilniejszy. W smaku delikatny i z chrupka Oreo wymiata! bardzo smaczny – przynajmniej gościom smakowało.

Dodaj komentarz

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl

Artykuły

Barwniki spożywcze

Barwniki spożywcze

Co to są barwniki spożywcze? Barwniki spożywcze to substancje dodawane do żywności w celu zmiany jej koloru. Mogą być stosowane w produktach spożywczych w celu poprawy

Więcej »

Reklama

Dodaj swoje zdjęcie

Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.

Załóż konto

Załóż darmowe konto

1
Dane
2
Tel.
3
Adres
4
Email
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto *
Państwo *
Skąd dowiedziałaś się o Akademii Tortu? *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ