Jak zrobić tort Oreo

Czasem trudno jest zrozumieć nagły sukces jakiejś marki spożywczej. Roboczo nazywam to sobie „efektem Danio” – przecież serki homogenizowane były na rynku od niemal zawsze (ja je pamiętam z wczesnego dzieciństwa), ale dopiero Danio stało się tym hitem międzypokoleniowym i zagarnęło dla siebie całe półki w sklepowych lodówkach. Podobną rewoltę zrobiły ciastka Oreo. Nie oszukujmy się, wszyscy jedli markizy przed Oreo, ale teraz są one ledwie mglistym wspomnieniem.

Oreo kochają i dzieci i rodzice, więc nic dziwnego, że mamy już lody Oreo, ciasta i torty. To bardzo często wybierany smak.

Swój tort Oreo przygotowałam z biszkoptów czekoladowych. W środku mamy krem o smaku Oreo, na zewnątrz krem maślany z kawałkami Oreo – czy Wam również majaczy w wyobraźni szklanka mleka?

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Czego się nauczysz

Jak przełożyć tort kremem.
Jak otynkować tort.
Jak polać brzegi drip'em.

Narzędzia i materiały, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Brak plików do pobrania.

Słodkie Oskary 2021

Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!

Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!

  • Każdy uczestnik może oddać jeden głos co 24 godziny.
  • Potwierdzenie o udziale zostanie wysłane na podany przez Ciebie adres email. 
  • Jeżeli nie dostałeś emaila, sprawdź Swój folder spam.
  • Nasza strona używa plików cookies. Kontynuując korzystanie z naszej witryny, akceptujesz naszą Politykę Prywatności.

Rozdziały tutorialu

Przygotowanie biszkoptu.
0:30
Przekładanie kremem.
3:20
Tynkowanie.
Drip.
Ozdoby z kremu.

Jak zrobić tort Oreo

Tutoriale, które mogą Ci się przydać

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Zdjęcia użytkowników

Korzystałeś z tego tutorialu? Dodaj Swoje zdjęcie do galerii!

Brak dodanych zdjęć.

Zapraszamy Was do galerii chwały!
Bardzo, bardzo chcemy wiedzieć, jakie cuda powstają w Waszych kuchniach i pracowniach, jakie lepicie placki i jak pomagają Wam w tym nasze tutoriale.
Aby dodać swoje zdjęcie, zaloguj się lub załóż darmowe konto!

Przypnij na pinterest

Dołącz do Akademii Tortu!

Akademia Tortu

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu

Torty komunijne 2022
Blog
Magda Kubiś

Torty komunijne 2022

Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się

Czytaj więcej »