Krem miętowy na 3 sposoby

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kto by pomyślał, że krople żołądkowe mogą przysłużyć się do zrobienia kremu do tortów? A jednak. I to tylko jeden z kilku sposobów na krem miętowy.

Ten orzeźwiający krem z mascarpone sprawdzi się szczególnie do letnich deserów i tortów, a jego przygotowanie w każdym z trzech przypadków jest bajecznie proste. Zobacz czego potrzebujesz i jak przygotować ten krem. A jeśli nie wiesz z czym go łączyć, zajrzyj do wpisu na blogu: Kremy do tortów – sprawdzone kombinacje smakowe. Razem z Użytkownikami Akademii Tortu przygotowaliśmy przewodnik po łączeniu różnych smaków ze sobą.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Robot planetarny lub ręczny, Szpatułka
Brak plików do pobrania.

Przepis na krem miętowy z mascarpone

 

Krem miętowy

Marta Komarzyniec
Krem miętowy na 3 różne sposoby, na bazie śmietanki i mascarpone.
Servings 1 przełożenie fi20

Składniki
  

1-wsza wersja

  • miętowe krople żołądkowe
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml śmietana kremówka min 30%

2ga wersja

  • miętowe pastylki czekoladowe
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml śmietana kremówka min 30%

3cia wersja

  • gałązki mięty
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml śmietana kremówka min 30%

Instrukcje
 

  • 1wsza wersja:
    Śmietanę ubić razem z mascarpone, dodać parę miętowych kropli żołądkowych.
  • 2ga wersja: 
    Pastylki czelkoladowe miętowe rozpuścić w śmietanie, ostudzić. Śmietanę ubić razem z mascarpone.
  • 3cia wersja:
    Małą ilość śmietany ugotować z gałązkami mięty, ostudzić, odcedzić gałązki. Ubić z resztą śmietany i mascarpone.
Keyword Krem
Tried this recipe?Let us know how it was!

Krem miętowy na 3 sposoby
dobrze komponuje się z tymi smakami:

Przypnij na pinterest

32 odpowiedzi

  1. Krople miętowe to nie to samo co krople żołądkowe. Radziłabym poprawić, bo zauważyłam, że wprowadza to potem w błąd 😉
    Nie wydaje mi się, żeby zawartość dziurawca i waleriany dobrze wpływała na smak kremu, a to właśnie zawierają krople żołądkowe.

Dodaj komentarz

Dołącz do Akademii Tortu!

AkademiaTortu-LogoRound.png

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu

Najnowsze tutoriale