
Torty komunijne 2022
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Wyjątkowe rabaty przeznaczone wyłącznie dla studentów Akademii Tortu z subskrypcją kwartalną, półroczną i roczną. Zniżki na zakupy i szkolenia u profesjonalistów.
Przydatne narzędzia do obliczania porcji, proporcji i wycen. Prawdziwa ulga w matematycznych zmaganiach ze słodką materią.
Wygodna, jasna i niezastąpiona formatka zamówienia. Ułatwia życie i porządkuje informacje - nieodzowna przy finalizowaniu zamówienia!
Szczegółowa i jasna informacja dla odbierających zamówiony tort! Instrukcje, jak przewozić tort, jak go przechowywać, kiedy wyjąć z lodówki, jak rozbroić i pokroić - wszystko w jednym miejscu.
Dobra umowa to fundament współpracy - zapewnia przejrzystość i jest punktem odniesienia w razie jakichkolwiek niejasności. Gotowa umowa, którą możecie dostosować do swoich potrzeb.
Jak kroić tort, by uzyskać pożądaną ilość porcji? Gotowe wykresy do druku dla Ciebie i Twoich klientów.
Plebiscyt na podsumowanie roku! Wspólnie wybierzmy mistrzów w kategoriach: produkt, sklep, technika, trend, przepis, książka, szkoleniowiec i osobowość roku!
Poleć Akademię znajomemu i uzyskaj rabat dla siebie i dla niego. Nie oszczędzaj rabatów dla siebie - dzieląc się nimi, możesz je pomnożyć!
Dostęp do wszystkich tutoriali, przydatne kalkulatory, sesje na żywo z ekspertami, prywatna grupa na FB, rabaty - cała wiedza i praktyka Akademii Tortu dla Ciebie. Wybierz swój pakiet!
Szkolenia i warsztaty prowadzone przez mistrzów branży cukierniczej. Praktyczna wiedza od podstaw, fundamenty dla początkujących i wyrafinowane techniki dla zaawansowanych.
Idealny prezent dla każdej wielbicielki i wielbiciela pięknych wypieków! Podarunek od serca, przemyślany, wybrany z czułością, albo i na ostatnią chwilę :) Gotowy do wydruku!
Doskonałe narzędzie do tynkowania tortów. Pomogą uzyskać idealnie płaski blat i ostre krawędzie. Dyski są uniwersalne: można je stosować do ganache, kremu maślanego i innych rodzajów tynku.
Piękne, unikalne książki z przepisami i praktycznymi wskazówkami. Wyjątkowe albumowe publikacje dla wielbicieli wypieków, idealne na prezent!
Kto by pomyślał, że krople żołądkowe mogą przysłużyć się do zrobienia kremu do tortów? A jednak. I to tylko jeden z kilku sposobów na krem miętowy.
Ten orzeźwiający krem z mascarpone sprawdzi się szczególnie do letnich deserów i tortów, a jego przygotowanie w każdym z trzech przypadków jest bajecznie proste. Zobacz czego potrzebujesz i jak przygotować ten krem. A jeśli nie wiesz z czym go łączyć, zajrzyj do wpisu na blogu: Kremy do tortów – sprawdzone kombinacje smakowe. Razem z Użytkownikami Akademii Tortu przygotowaliśmy przewodnik po łączeniu różnych smaków ze sobą.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!
Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Dołącz do nas już dzisiaj!
Jeśli masz dodatkowe pytania skontaktuj się z nami! W tym celu możesz użyć formularza kontaktowego lub wysłać e-mail.
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!
2022 © Akademia Tortu ®
Made with ❤️ by Magda Kubiś
34 odpowiedzi
Czy biszkopt czekoladowy + krem truflowy+ mus truskawkowy+ krem miętowy to będzie dobry tort? Mój synek o takim marzy, ale boję się że smakowo nie wyjdzie ok ?
Myślę, że to kwestia indywidualna. Osobiście nie łączę więcej niż 2 smaków w torcie. Mięta i trufla jak najbardziej… ale jak wspomniałam, to kwestia indywidualna 🙂
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Może truskawki dam tylko do dekoracji na wierzch i na boki ?
Czy któraś wersja jest najbardziej polecana jeżeli chodzi o smak miętowy ?
Dzień dobry,
Czy do podanych kremów mozna dodać barwnika w żelu?:)
Można ale ostrożnie, nie za dużo aby się nie zwarzył.
Dziękuję za odpowiedź:)
a czy pasuje krem z lemon curd (+ świeże maliny) + miętowy (ile tych pastylek trzeba dodać?) + krem michałkowy jasny
Pastylek wedle uznania – im więcej, tym silniejszy smak będzie.
czy powyższe połączenie smaków pasuje? może frużelina zamiast świeżych malin?
Ja z reguły łączę najwyżej 2 smaki, uważam, zę więcej jest za dużo – ale to moja opinia. Maliny i cytryna wydaje mi się może być cierpkie trochę… Zerknij na nasze połączenia tutaj https://akademiatortu.pl/blog/kremy-do-tortow-sprawdzone-kombinacje-smakowe/
Którą wersję kremu polecacie najbardziej? Od dawna chodzi za mną taki tort, ale nie wiem jak zrobić pyszny krem 🙂
Na jaką średnicę tortu jest podany przepis?
Witam! A można dać suszoną miętę?
Suszona bedzie miala nieciekawy kolor jak nabierze wilgoci od kremu…
Aha a ile tych pastylek miętowych dodać do śmietanki?
Wedle uznania, zalezy jak mocno mietowy chcesz uzyskac.
Krople miętowe to nie to samo co krople żołądkowe. Radziłabym poprawić, bo zauważyłam, że wprowadza to potem w błąd 😉
Nie wydaje mi się, żeby zawartość dziurawca i waleriany dobrze wpływała na smak kremu, a to właśnie zawierają krople żołądkowe.
Na ile przełożeń i jakiej średnicy tortu wystarcza powyzej podany przepis ?
Czy krem miętowy mogę zrobić poprzez z blendowanie świeżej mięty? I dodać to do kremu?
Świerza miętą czernieje w kremie – nie polecam :/
Chciałam zapytać jaką ilość pastylek miętowych należy dodać? Nie wiem czy źle patrzę, czy nie ma, a mam w planach ten krem w najbliższych dniach 🙂
Pozdrawiam!
Zależy jak mocny chcesz smak. Około 100-200g na 500ml śmietany
Teraz widzę, że moje pytanie padło już wiele razy, ale nie ma żadnej konkretnej odpowiedzi, jutro przetestuje i dam znać wszystkim zainteresowanym 🙃
W przepisie są gałązki mięty a w odpowiedziach ze nie radzi Pani dodawać swieżej mięty, czyli ma to byc suszona mięta?
Poprawiłam przepis, bo trochę niesprecyzowalismy. Gałązki usuwamy, zanim ubijemy śmietanę z mascarpone.
Planuje zrobić tort z ciemnym biszkoptem, miętowym i czekoladowym kremem. Czym najlepiej nasączyć biszkopt?
Ja osobiście przeważnie używam wody z cukrem i cytryna lub jakiegoś alkoholu. Zerknij tutaj na inne pomysły: https://akademiatortu.pl/blog/czym-nasaczyc-biszkopt-do-tortu/
Witam. Chciałabym zrobić tort mus malinowy(kwaśny), krem mietowy(ok 100g pastylek mietowych) i krem z nutella( ok 4 łyżek czyli slodki) . Czy takie polączenie bedzie dobre?
Osobiście staram się nie łączyć więcej niż 2 smaki w jednym torcie. Więc albo malina z miętą albo miętą a czekolada czy orzechami…
Witam, czy przy 1 wersji mogę użyć proporcji 500 g mascarpone i 500 ml śmietanki 30%? Już robiłam krem w takich proporcjach, wyszedł mega gesty, ale nie wiem czy krople miętowe nie rozrzedzą kremu?
Zalezy ile chcesz ich dać. Nie sądzę aby małą ilość kropli rozrzedziła mocno krem…
Rozpuściłam pastylki w śmietanie,ostudziłam i nie chce się ubić. Dlaczego?
Śmietana nie była zagotowana? Jest dobrze schłodzona? Ja zostawiam na noc w lodówce…