fbpx

Krem miętowy na 3 sposoby

Kto by pomyślał, że krople żołądkowe mogą przysłużyć się do zrobienia kremu do tortów? A jednak. I to tylko jeden z kilku sposobów na krem miętowy.

Ten orzeźwiający krem z mascarpone sprawdzi się szczególnie do letnich deserów i tortów, a jego przygotowanie w każdym z trzech przypadków jest bajecznie proste. Zobacz czego potrzebujesz i jak przygotować ten krem. A jeśli nie wiesz z czym go łączyć, zajrzyj do wpisu na blogu: Kremy do tortów – sprawdzone kombinacje smakowe. Razem z Użytkownikami Akademii Tortu przygotowaliśmy przewodnik po łączeniu różnych smaków ze sobą.

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu Cake Room. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Robot planetarny lub ręczny, Szpatułka
Brak plików do pobrania.

Słodkie Oskary 2021

Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!

Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!

  • Każdy uczestnik może oddać jeden głos co 24 godziny.
  • Potwierdzenie o udziale zostanie wysłane na podany przez Ciebie adres email. 
  • Jeżeli nie dostałeś emaila, sprawdź Swój folder spam.
  • Nasza strona używa plików cookies. Kontynuując korzystanie z naszej witryny, akceptujesz naszą Politykę Prywatności.

Przepis na krem miętowy z mascarpone

 

Krem miętowy

Marta Komarzyniec
Krem miętowy na 3 różne sposoby, na bazie śmietanki i mascarpone.
porcje 1 przełożenie fi20

Składniki
  

1-wsza wersja

  • miętowe krople żołądkowe
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml śmietana kremówka min 30%

2ga wersja

  • miętowe pastylki czekoladowe
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml śmietana kremówka min 30%

3cia wersja

  • gałązki mięty
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml śmietana kremówka min 30%

Instrukcje
 

  • 1wsza wersja:
    Śmietanę ubić razem z mascarpone, dodać parę miętowych kropli żołądkowych.
  • 2ga wersja: 
    Pastylki czelkoladowe miętowe rozpuścić w śmietanie, ostudzić. Śmietanę ubić razem z mascarpone.
  • 3cia wersja:
    Małą ilość śmietany ugotować z gałązkami mięty, ostudzić, odcedzić gałązki. Ubić z resztą śmietany i mascarpone.

Krem miętowy na 3 sposoby
dobrze komponuje się z tymi smakami:

Galeria

Z dumą prezentujemy słodkości, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego przepisu!

Nie dodano jeszcze żadnych zdjęć.

Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ

Zapraszamy Was do galerii chwały!
Bardzo, bardzo chcemy wiedzieć, jakie cuda powstają w Waszych kuchniach i pracowniach, jakie lepicie placki i jak pomagają Wam w tym nasze tutoriale.
Aby dodać swoje zdjęcie, zaloguj się lub załóż darmowe konto!

Przypnij na pinterest

36 odpowiedzi

  1. Krople miętowe to nie to samo co krople żołądkowe. Radziłabym poprawić, bo zauważyłam, że wprowadza to potem w błąd 😉
    Nie wydaje mi się, żeby zawartość dziurawca i waleriany dobrze wpływała na smak kremu, a to właśnie zawierają krople żołądkowe.

  2. Czy jak zagotuję gałązki mięty w śmietance to czy też schładzać ją przez noc w lodówce przed ubiciem z resztą śmietanki i mascarpone? czy ugotowaną miętę można zblendować i dodać do kremu?

Dodaj komentarz

Dołącz do Akademii Tortu!

Akademia Tortu

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu

Tort ślubny
Blog
Magda Kubiś

Jak zaprojektować tort ślubny

Sezon ślubny trwa oczywiście cały rok, ale jednak w ciepłych miesiącach, od maja do września, przypada jego kulminacja. Co roku w naszych pracowniach przewijają się

Czytaj więcej »

Najnowsze tutoriale