Krem Reeses Pieces

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Krem Reeses Pieces to krem na bazie serka mascarpone i śmietanki kremówki. Bardzo prosty w przygotowaniu i o świetnych walorach smakowych. Można dla urozmaicenia podawać go z kawałkami batoników Reese’s Pieces. Jak przygotować ten krem? Zobacz poniższy przepis!

Najlepsze połączenia smakowe dla tego kremu znajdziesz na blogu Akademii Tortu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Robot planetarny lub ręczny, Szpatułka
Brak plików do pobrania.

Przepis na krem Reeses Pieces

 

Krem Reeses Pieces

Krem Reeses Pieces

Magda Kubiś
Krem na bazie serka mascarpone i śmietanki kremówki. Idealny dla fanów tych popularnych cukierków.
Servings 1 przełożenie fi20

Składniki
  

  • 8 cukierków Reese’s Pieces
  • 300 ml śmietanie kremówka
  • 250 g mascarpone

Instrukcje
 

  • Rozpuścić Reese’s Pieces w śmietanie kremówce. Odstawić do przestygnięcia – ja odstawiam na noc do lodówki.
  • Na drugi dzień dodaje mascarpone i razem ubijam. 
  • Do tego można dodać batoniki Reese’s Pieces, pokrojone na małe kawałki.
Keyword Krem
Tried this recipe?Let us know how it was!

Przydatne uwagi

  • Do kremu Reese’s Pieces można dodać pokrojone na małe kawałki batoniki Reese’s Pieces.
  • Krem idealnie idzie w parze z biszkoptem czekoladowym z blatami posmarowanymi konfiturą z czarnej porzeczki. Aby wzmocnić smak kremu można dodatkowo posmarować każdy blat biszkoptu masłem z orzeszków ziemnych.

Krem Reeses Pieces
dobrze komponuje się z tymi smakami:

Przypnij na pinterest

Krem Reeses Pieces pin

Dodaj komentarz

Dołącz do Akademii Tortu!

AkademiaTortu-LogoRound.png

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu

Najnowsze tutoriale