Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Krem Reese’s Pieces

To krem na bazie serka mascarpone i śmietanki kremówki. Bardzo prosty w przygotowaniu i o świetnych walorach smakowych. Można dla urozmaicenia podawać go z kawałkami batoników Reese’s Pieces. Jak przygotować ten krem? Zobacz poniższy przepis!

Najlepsze połączenia smakowe dla tego kremu znajdziesz na blogu Akademii Tortu!

Przepis na krem Reese's Pieces

Krem Reese's Pieces

Keyword Krem
Autor Magda Kubiś

Składniki

  • 8 cukierków Reese’s Pieces
  • 300 ml śmietanie kremówka
  • 250 g mascarpone

Instrukcje

  1. Rozpuścić Reese’s Pieces w śmietanie kremówce. Odstawić do przestygnięcia – ja odstawiam na noc do lodówki.

  2. Na drugi dzień dodaje mascarpone i razem ubijam. 

  3. Do tego można dodać batoniki Reese’s Pieces, pokrojone na małe kawałki.

Przydatne uwagi

Do kremu można dodać pokrojone na małe kawałki batoniki Reese’s Pieces. Krem idealnie idzie w parze z biszkoptem czekoladowym z blatami posmarowanymi konfiturą z czarnej porzeczki. Aby wzmocnić smak kremu można dodatkowo posmarować każdy blat biszkoptu masłem z orzeszków ziemnych.

Krem Reese's Pieces wykorzystaliśmy w tym tutorialu

Podoba Ci się? Udostępnij Przepis!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Zobacz najnowsze tutoriale

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




Akademia Tortu O mnie


O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!




Dołącz do Akademii Tortu!

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!





Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu





Logowanie