
Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Mus czekoladowy z mascarpone jest kremowy, puszysty, idealny do tortów tradycyjnych, monoporcji a także tortów musowych – uwielbiam takie kremy! Moje ulubione to te na bazie kremu angielskiego, ale… no właśnie. Nie zawsze mam ochotę bawić się z żółtkami, które trzeba najpierw spasteryzować. A to oznacza gotowanie w odpowiedniej temperaturze, żeby zabić bakterie, ale jednocześnie nie skończyć ze słodką jajecznicą. Nie jest to łatwe, zwłaszcza jeśli ktoś nie ma wprawy.
Dlatego dziś wersja prostsza, ale wciąż kremowa – dzięki mascarpone! Według mnie daje taką samą aksamitność jak żółtka, a przy tym nie wymaga tylu ceregieli. Można go modyfikować, mieszając różne rodzaje czekolady – w moim przepisie połączyłam słodką z gorzką, żeby balans był idealny. Polecam!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
2 przełożenia fi20
Krem
Oto kawałek tortu, który przygotowałam na urodziny mojej córki – wielkiej fanki malin i czekolady.
Warstwy od dołu to:
Całość przełożona jest moim ulubionym biszkoptem olejowym, który nie wymaga intensywnego nasączania, dzięki czemu świetnie sprawdza się w pracy. Tynk to klasyczny krem maślany na bezie szwajcarskiej, który nadaje całości gładkie i eleganckie wykończenie.
W moich tortach lubię skupiać się na dwóch smakach – w tym przypadku to malina i czekolada. Każda warstwa jest skomponowana tak, by komplementować drugi smak, tworząc harmonijną całość. Jeśli ktoś absolutnie upiera się na trzeci smak, dodaję coś neutralnego, na przykład krem waniliowy lub z białej czekolady, aby nie zaburzyć głównej kompozycji.
Wszystkie przepisy na poszczególne warstwy są podlinkowane – wystarczy kliknąć, aby przenieść się do pełnego przepisu. Mam nadzieję, że Wam będzie smakowało!
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 4.3 / 5. Ilość głosów 6
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!