
Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Mus ananasowy, czyli egzotyczne cudo! Powstał na fali zerowaste i z niechęci do pozbywania się jedzenia. Jakoś nikt nie chciał go jeść, a ja nie mogłabym patrzeć, jak się psuje, ani tym bardziej słuchać wyrzutów męża, że jedzenie się marnuje. Nie było rady, zrobiłam mus z ananasa do tortu :)
Mus z ananasa jest delikatny w smaku, łagodny i stonowany. Doskonale łączy się z wyrazistymi smakami – na przykład z żelką truskawkową. Wierzcie mi, to połączenie to prawdziwa letnia petarda!
Bardzo lubię zapach świeżego ananasa. Kojarzy mi się z tropikami, dalekimi podróżami i ciepłymi wyspami. Oczywiście ananasa można kupić w każdym sklepie i o każdej porze roku, a jednak ma w sobie coś egzotycznego. Spróbujcie!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
30 minut
1 przełożenie fi18
Mus
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 0 / 5. Ilość głosów 0
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
17 Responses
Jaki 3 smak pasowałby do tortu? ?
Mam pytanie na ile cm wysoka powinna być warstwa kremu w torcie jak chciałabym zrobić jednorazowo zrobić więcej musu.
Zawsze staram sie aby warstwa kremu torcie była tej samej wysokości co blat tortu. Wtedy cały tort będzie stabilny. Kiedy robimy warstwę kremu wyższą niż blat biszkoptu, ryzykujemy, że zrobi nam się buła. Więcej na ten temat tutaj https://akademiatortu.pl/blog/dlaczego-robi-sie-bula-w-torcie/
Dzień dobry 🙂
Taki torcik z przepisu na ile osób wystarcza mniej więcej?
Pozdrawiam, Anna.
Mus z tego przepisu starcza na 1 przełożenie tortu fi18.
Witam. Zamiast rumu co można dodać może whisky?
Można dodać jakiego się chce alkoholu 🙂
Czy chrupka oreo z musem oreo /smietankowym karmelowym pasowalby jako trzecie przekozenie? Chcialam zrobic 3 przelozenia ale nie wiem jaki smak pasowalby do tego.
Skupiłabym się na 2 smakach, czyli 2 różne smakowo musy i dodatki (chrupka, Zelka) pasujące do nich. 3 różne musy/ kremy to trochę się robi misz-masz smakowy…
Wlasnie niebardzo mi to trzecie pasowalo co by tu dodac. Dziekuje za szybka odpowiedz
Czy zamiast cukru mogę do ananasa dodać sok z limonki? Chciałabym żeby krem był lekko kwaśny
Można oczywiście 🙂
Jak Pani oblicza ilość kremu i dodatkow na jedna warstwe? Chce dać 550g musu (bez zelki czy innych dodatkow) na fi 21 cm. Biszkopt chce przekroic na 4 blaty 2cm. Reszta kremow również po 550g. Czy bedzie dobrze? Nie za malo, nie za duzo?
Jezeli bede chciala dodac fruzeline do kremu smietanowego to zmnieszyc ilosc kremu o tyle ile wazy fruzelina? Zgubilam sie 😅
Jeśli bym chciała zamienić żelatynę na agar to w którym momencie ją dodać?
Niestety nie używam agaru więc nie mogę doradzić 🙁
Jak długo trzeba gotować ananasa, niestety nie stężała mi masa. Proszę o poradę. Nie ustąpię dopóki mi nie wyjdzie:)
gotowałam z 15 min i wyszło dobrze