Żelka do tortu

Żelka w torcie spełnia wiele fajnych funkcji. Przede wszystkim żelka w torcie może świetnie podkręcić lub przełamać smak całej kompozycji. Kolejna ich zaleta to niebanalna uroda, bo świetnie wyglądają w przekroju tortu – na ogół mają fajny kolor i zupełnie inną fakturę niż biszkopt i kremy, więc od razu wyraźnie się odcinają i nadają bogatszy, dopracowany wygląd całej konstrukcji. A co najważniejsze – podobnie jak prażynki – niosą z sobą element zaskoczenia i miłej niespodzianki :)

Żelki to świetny trend w cukiernictwie i bardzo polecam planować je w tortach. Dobierzcie owoce do koloru i smaku, zdecydujcie, czy ma grać do tej samej bramki, co reszta, czy raczej stanowić akcent kontrastowy i gotujcie, żelujcie, ukryjcie w torcie niespodziankę!

Tutoriale, które mogą Ci się przydać

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Zobacz Najnowsze tutoriale

Dołącz do Akademii Tortu!

AkademiaTortu-LogoRound.png

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu