Szukaj

Żelka do tortu

Żelka w torcie spełnia wiele fajnych funkcji. Przede wszystkim żelka w torcie może świetnie podkręcić lub przełamać smak całej kompozycji. Kolejna ich zaleta to niebanalna uroda, bo świetnie wyglądają w przekroju tortu – na ogół mają fajny kolor i zupełnie inną fakturę niż biszkopt i kremy, więc od razu wyraźnie się odcinają i nadają bogatszy, dopracowany wygląd całej konstrukcji. A co najważniejsze – podobnie jak prażynki – niosą z sobą element zaskoczenia i miłej niespodzianki :)

Żelki to świetny trend w cukiernictwie i bardzo polecam planować je w tortach. Dobierzcie owoce do koloru i smaku, zdecydujcie, czy ma grać do tej samej bramki, co reszta, czy raczej stanowić akcent kontrastowy i gotujcie, żelujcie, ukryjcie w torcie niespodziankę!

Przepisy

tort musowy z jabłkami w karmelu
Tort musowy z jabłkami w karmelu
Żelka cytrynowa
Żelka cytrynowa
Żelka pomarańczowa
Dwuwarstwowa żelka pomarańczowa
Żelka jeżynowo borówkowa
Żelka jeżynowo borówkowa
Żelka żurawinowa
Żelka żurawinowa
Żelka kawowa
Żelka kawowa
żelka z dżemu z czarnej porzeczki
Żelka z dżemu z czarnej porzeczki
Żelka z czereśni
Żelka z czereśni
Żelka pigwowa
Żelka pigwowa z jabłkiem
Żelka malinowa
Żelka malinowa
Żelka mango
Żelka mango
żelka mandarynkowa
Żelka mandarynkowa
żelka truskawkowa
Żelka truskawkowa
Żelka borówkowa
Żelka borówkowa
Żelka jabłkowa do tortu
Żelka jabłkowa

Artykuły

Agar w cukiernictwie
Agar w cukiernictwie

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Artykuły

Co zrobić z białek

Co zrobić z białek?

Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co

Więcej »

Reklama

PDF

Żelka do tortu

7 zł

Twoje dane
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Zaloguj się

Jadalna krepina