
Co zrobić z białek?
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Żelka w torcie to – obok chrupki – moja ulubiona tortowa niespodzianka. Jej zaletą, która najbardziej rzuca się w oczy jest intensywny kolor i struktura odcinająca się wyraźnie od innych warstw tortu, co bardzo fajnie uzupełnia jego wygląd w przekroju. Żelka kawowa ma kolor po prostu świetny! Wygląda nieziemsko.
Żelkę kawową zrobiłam do pary z karmelowym musem. To duet raczej dla dorosłych, zwłaszcza, że postawiłam na porządne prawdziwe espresso i wzmocniłam ją nieco likierem Kahlua. Wyszła intensywna, aromatyczna i prawdziwie mocna! Żelka kawowa wyjdzie też zupełnie dobrze z kawy rozpuszczalnej – będzie wtedy łagodniejsza.
Widzę ją doskonale w połączeniach na ciemno – z czekoladą, orzechem, karmelem – i na jasno – ze śmietanką, białą czekoladą, wanilią. Żelka kawowa ma w sobie potencjał!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
10 minut
1 żelka fi18
Żelka do tortu
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 5 / 5. Ilość głosów 2
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!