
Torty komunijne 2022
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Wyjątkowe rabaty przeznaczone wyłącznie dla studentów Akademii Tortu z subskrypcją kwartalną, półroczną i roczną. Zniżki na zakupy i szkolenia u profesjonalistów.
Przydatne narzędzia do obliczania porcji, proporcji i wycen. Prawdziwa ulga w matematycznych zmaganiach ze słodką materią.
Wygodna, jasna i niezastąpiona formatka zamówienia. Ułatwia życie i porządkuje informacje - nieodzowna przy finalizowaniu zamówienia!
Szczegółowa i jasna informacja dla odbierających zamówiony tort! Instrukcje, jak przewozić tort, jak go przechowywać, kiedy wyjąć z lodówki, jak rozbroić i pokroić - wszystko w jednym miejscu.
Dobra umowa to fundament współpracy - zapewnia przejrzystość i jest punktem odniesienia w razie jakichkolwiek niejasności. Gotowa umowa, którą możecie dostosować do swoich potrzeb.
Jak kroić tort, by uzyskać pożądaną ilość porcji? Gotowe wykresy do druku dla Ciebie i Twoich klientów.
Plebiscyt na podsumowanie roku! Wspólnie wybierzmy mistrzów w kategoriach: produkt, sklep, technika, trend, przepis, książka, szkoleniowiec i osobowość roku!
Poleć Akademię znajomemu i uzyskaj rabat dla siebie i dla niego. Nie oszczędzaj rabatów dla siebie - dzieląc się nimi, możesz je pomnożyć!
Dostęp do wszystkich tutoriali, przydatne kalkulatory, sesje na żywo z ekspertami, prywatna grupa na FB, rabaty - cała wiedza i praktyka Akademii Tortu dla Ciebie. Wybierz swój pakiet!
Szkolenia i warsztaty prowadzone przez mistrzów branży cukierniczej. Praktyczna wiedza od podstaw, fundamenty dla początkujących i wyrafinowane techniki dla zaawansowanych.
Idealny prezent dla każdej wielbicielki i wielbiciela pięknych wypieków! Podarunek od serca, przemyślany, wybrany z czułością, albo i na ostatnią chwilę :) Gotowy do wydruku!
Doskonałe narzędzie do tynkowania tortów. Pomogą uzyskać idealnie płaski blat i ostre krawędzie. Dyski są uniwersalne: można je stosować do ganache, kremu maślanego i innych rodzajów tynku.
Piękne, unikalne książki z przepisami i praktycznymi wskazówkami. Wyjątkowe albumowe publikacje dla wielbicieli wypieków, idealne na prezent!
Mandarynki – zimowy owoc doskonały! Słodkie, albo kwaskowate, zwarte, albo lejące sokiem, twarde, albo purchawki – każdy ma swoje ulubione :) Kojarzą się z letnimi wieczorami nad ciepłym morzem i oczywiście – z Bożym Narodzeniem. Jak przeżyć zimę bez mandarynek? Nie ma mowy!
U nas sezon na cytrusy jest w pełni, postanowiłam więc poeksperymentować z mandarynkami. Żelka mandarynkowa wyszła mi obłędna! Orzeźwiająca, lekko cierpka, o wyrazistym smaku. Do masy dodałam zmieloną skórkę z mandarynki, która podbiła aromat żelki i dodała smakowi „pazura”. Dzięki temu nie korzystałam już z galaretek, które – jak wiemy – budzą w niektórych pewien opór. Żelka jest smakowita w stu procentach naturalnie!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!
Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!
Przełożenie z żelką mandarynkową robię, kładąc trochę kremu na blat biszkoptu po to aby żelka przyczepiła się dobrze do blatu. Miejsce między żelką a brzegiem rantu wypełniam kremem lub musem. Warstwa kremu czy musu zakrywa lekko również górę żelki.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Dołącz do nas już dzisiaj!
Jeśli masz dodatkowe pytania skontaktuj się z nami! W tym celu możesz użyć formularza kontaktowego lub wysłać e-mail.
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!
2022 © Akademia Tortu ®
Made with ❤️ by Magda Kubiś
10 odpowiedzi
Jaka masa jest przy tej żelce? Czy będzie pasowała masa bananowa?
To krem kawowy z fusami https://akademiatortu.pl/przepisy/krem-kawowy-z-fusami/
Wydaje mi się, że tak, chociaż osobiście nie próbowałam jeszcze takiego połączenia. Przepis na krem bananowy znajdziesz tutaj https://akademiatortu.pl/przepisy/krem-bananowy/
Czy można dwie mandarynki zamienić na jedną pomarańczę?
Pewnie 🙂
Czy mogę zrobić żelkę z mandarynek w puszce? Jeśli tak, jakie proporcje powinnam zachować? Dziękuję ❤️
Można ale to skórka z mandarynki dodaje cierpkości i ładnego, intensywnego koloru. Odnośnie ilości żelatyny do puree, zerknij na dół tej strony https://akademiatortu.pl/blog/jak-ustabilizowac-krem-do-tortu/
Czy do żelki będzie pasował krem z białej czekolady i mięty?
Z białej czekolady na pewno. Z mięta nie łączyłam jeszcze ale może być ciekawie …
W którym momencie dodaje Pani startą skórkę?
Do mandarynek, wszytko razem do garnka 🙂