Dwuwarstwowa żelka pomarańczowa powstała specjalnie do musowego tortu, który wymyśliłam po wizycie w destylarni whiskey Angels Envy. Idealnie skomponowała się z musem whiskey! Zerknij jak powstał tort musowy Angels Envy.
Obie warstwy tej żelki są na bazie pomarańczy. Jedna warstwa to czysta żelka pomarańczowa, druga warstwa jest na bazie zmodyfikowanej wersji kremu pâtissière. Super wrażenia smakowe!
Dwuwarstwowa żelka pomarańczowa świetnie się sprawdzi w tortach musowych, ale także w monoporcjach, tortach tradycyjnych czy deserach. Idealnie zagra w klimatach bożonarodzeniowych w duecie z biszkoptem piernikowym, czy w tradycji amerykańskiego Święta Dziękczynienia z biszkoptem czekoladowym i dodatkiem żurawiny.
Żelka pomarańczowa najlepiej wygląda z kontrastowym kolorem kremu. Na jego tle wyraźnie się odcina i tworzy fajną kompozycję. Jest też oczywiście punktem wyjściowym, bo zastosować tu można rozmaite owoce i ich mieszanki, co daje nieograniczone możliwości kolorów i smaków.
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!