fbpx
Tort musowy Angels Envy

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)
Tort musowy Angels Envy

Tort musowy Angels Envy

Tort musowy Angels Envy z bourbonem wymyśliłam sobie na wakacjach. W tym roku – pierwszy raz od 13 lat! – po odwiezieniu córek na letni obóz, wybraliśmy się na wakacje bez dzieci. Na ten pierwszy wypoczynek zaplanowaliśmy wycieczkę po słynnych destylarniach amerykańskiej whiskey i zwiedziliśmy region Bourbon w stanach Kentucky i Tennessee. 

Wycieczka była bardzo ciekawa, dowiedziałam się na przykład, że aby whiskey mogła nazywać się bourbonem, musi być wyprodukowana w Stanach a jej głównym składnikiem jest kukurydza. Obejrzałam niezliczone beczki, wysłuchałam, jak długo musi leżakować jaki gatunek, z jakimi dodatkami się co łączy i do czego dany smak pasuje. W jednej z destylarni powiedzieli mi nawet, że wszystkie butelki do swojej whiskey sprowadzają z Polski, z Krosna!

Muszę wyznać w sekrecie, że dotąd nie byłam wielką fanką bourbona. Jest to dla mnie alkohol zwyczajnie za mocny i za ostry. Tym większym zaskoczeniem była dla mnie degustacja whiskey w destylarni Angels Envy. Do zagryzienia podano nam tam pomarańczową czekoladkę – słodycz złagodziła intensywny smak whiskey, połączenie aromatów było zniewalające! W jednak chwili postanowiłam zrobić tort musowy o takim właśnie aromacie. Mus z whiskey, żelka pomarańczowa, pomarańczowa chrupka warstwa, biszkopt pomarańczowy – absolutny strzał w dziesiątkę i pokusa nie do odparcia!

Czego się nauczysz

Jak przygotować pomarańczową chrupką warstwę
Jak przygotować dwuwarstwową pomarańczową żelkę
Jak złożyć tort musowy
Jak przygotwać dekoracje z czekolady

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Opinie użytkowników

Jestem na Akademii już 2 lata i zostanę chyba do końca jej istnienia 😁. Tyle wiedzy i takiej atmosfery nie ma nigdzie. Nieoceniona pomoc, w bardzo przyjemny sposób mozna podnosić swoje kwalifikacje. Gorąco polecam.
Jadwiga Jaroszewicz
Polska
5/5
Moja przygoda z AKademią zaczęła się 2.5 roku temu i był to zupełny przypadek. Na początku nie planowałam dłuższej obecności w tym miejscu z prostego powodu, lubiłam piec, ale tortów nie robiłam, bo uważałam, że kompletnie nie potrafię robić dekoracji. Dzisiaj mogę powiedzieć: fajnie, że taki przypadek mnie spotkał! Torty i ich dekoracja wciągnęły mnie po tak zwane kokardy! Polecam każdemu Akademię Tortu, szczególnie tym osobom, które są na początku swojej przygody tortowej. To miejsce, w którym można znaleźć dużo wiadomości, porad i pomocy!
Monika Sliski Bogdanowicz
USA
5/5
Jestem z Akademią od 2019 roku i nie wyobrażam sobie już żeby było inaczej! Ogrom wiedzy, tutoriali, przepisów. Z Akademią udało mi się rozwinąć skrzydła!
Tatiana Kapustka
Wielka Brytania
5/5
Jestem mega zadowolona, że do Was dołączyłam. Jest tego tak dużo, że nie mogę zdecydować się, które tutoriale oglądać… Bardzo duży zestaw informacji, przyjazna atmosfera, doskonałe przepisy… mogłabym tak pisać w nieskończoność :) Ta strona to skarbnica wiedzy! Dziękuję, że ja stworzyłaś!
Anna Maciejewska
Wielka Brytania
5/5
Wspaniały portal. Ponadprzeciętna wiedza i profesjonalizm, zarówno pod względem prowadzenia strony jak i szkoleń. Bardzo miła atmosfera w grupie. Polecam.
Renata Domańska
Belgia
5/5
Dziękuje. Jesteście wspaniali!
Ilona Lewandowska
Polska
5/5
Robisz świetną robotę gdybym wiedziała wcześniej myślę że z wieloma projektami ruszyła bym wcześniej. Jest to fajna alternatywa dla tych którzy nie mają funduszy na drogie szkolenia.
Ilona Nowak
Polska
5/5
Akademia jest SUPER. Toturiali są prowadzone, na bardzo wysokim poziomie. Mnóstwo wiedzy.Zachecam Wszystkich, bo warto.Magda zaprasza ciekawych gości i wysokiej klasy fachowców do szkoły. Ja osobiście jestem zachwycona, że mogę czerpać ogrom wiedzy, za tak niewielkie pieniądze.Dla mnie dzień bez Akademii, to dzień stracony😍❤tem zachwycona, że mogę uczyc
Ewa Bryzek
Polska
5/5
Polecam z całego serca!!!! Od Akademii Tortu zaczęła się moja przygoda z tortami. Jest to miejsce gdzie można znaleźć wszystko co potrzeba… Od super sprawdzonych przepisów po pomoc oraz szczere opinie innych. Jeszcze raz gorąco polecam!!!
Monika Niesterkowska
Wielka Brytania
5/5

Wybierz subskrypcję dopasowaną
do Twoich potrzeb!

Miesięczna

95 Miesięcznie
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski

Kwartalna

195 Kwartalnie
  • 65zł za miesiąc / płatność z góry za kwartał
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Rabaty w sklepach
  • Kalkulator do wycen tortów i deserów
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski
Popularna

Półroczna

375 Co 6 miesięcy
  • 62.50zł za miesiąc / płatność z góry za pół roku
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Rabaty w sklepach
  • Kalkulator do wycen tortów i deserów
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski

Roczna

695 Rocznie
  • 58zł za miesiąc / płatność z góry za rok
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Rabaty w sklepach
  • Kalkulator do wycen tortów i deserów
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski

Galeria

Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!

Judyta Tarłowska
Magda Kubiś

Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ

Przypnij na pinterest