BLACK FRIDAY sale!

:
:
:
Tort musowy Angels Envy

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu Cake Room. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)
Tort musowy Angels Envy

Tort musowy Angels Envy

Tort musowy Angels Envy z bourbonem wymyśliłam sobie na wakacjach. W tym roku – pierwszy raz od 13 lat! – po odwiezieniu córek na letni obóz, wybraliśmy się na wakacje bez dzieci. Na ten pierwszy wypoczynek zaplanowaliśmy wycieczkę po słynnych destylarniach amerykańskiej whiskey i zwiedziliśmy region Bourbon w stanach Kentucky i Tennessee. 

Wycieczka była bardzo ciekawa, dowiedziałam się na przykład, że aby whiskey mogła nazywać się bourbonem, musi być wyprodukowana w Stanach a jej głównym składnikiem jest kukurydza. Obejrzałam niezliczone beczki, wysłuchałam, jak długo musi leżakować jaki gatunek, z jakimi dodatkami się co łączy i do czego dany smak pasuje. W jednej z destylarni powiedzieli mi nawet, że wszystkie butelki do swojej whiskey sprowadzają z Polski, z Krosna!

Muszę wyznać w sekrecie, że dotąd nie byłam wielką fanką bourbona. Jest to dla mnie alkohol zwyczajnie za mocny i za ostry. Tym większym zaskoczeniem była dla mnie degustacja whiskey w destylarni Angels Envy. Do zagryzienia podano nam tam pomarańczową czekoladkę – słodycz złagodziła intensywny smak whiskey, połączenie aromatów było zniewalające! W jednak chwili postanowiłam zrobić tort musowy o takim właśnie aromacie. Mus z whiskey, żelka pomarańczowa, pomarańczowa chrupka warstwa, biszkopt pomarańczowy – absolutny strzał w dziesiątkę i pokusa nie do odparcia!

Czego się nauczysz

Jak przygotować pomarańczową chrupką warstwę
Jak przygotować dwuwarstwową pomarańczową żelkę
Jak złożyć tort musowy
Jak przygotwać dekoracje z czekolady

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Opinie użytkowników

Akademia Tortu to super miejsce z ogromem wiedzy. Bardzo fajne tutoriale i przepisy. Wszystko w prosty sposob opisane czy tez przekazane przez ekspertow. To co bardzo mi sie tu podoba to cieple ale tez profesjonalne podejscie Magdy i ekspertow. Super tez jest grupa wsparcia gdzie zawsze mozna liczyc na szybka pomoc. Bardzo duzo sie tu nauczylam. Polecam serdecznie!
Anna Jurga
irlandia
5/5
Skarbnica wiedzy i pomocnych dłoni. Nigdy nie zostaje się bez odpowiedzi, podpowiedzi czy naprowadzenia. Gorąco z całego serca polecam 😍😍😍
Justyna Kosowska
polska
5/5
Fantastyczna Szkoła. Ogrom wiedzy w jednym miejscu. Życzliwa i bardzo profesjonalna pomoc na każdym poziomie umiejętności cukierniczych.
Danuta Antończyk
polska
5/5
Jeśli czujesz, że czegoś brakuje w Twoich wypiekach to Akademia Tortu jest dla Ciebie. Tutaj torty zyskają ❤ ! Smaczne przepisy, pouczające tutoriale, cenne wskazówki! Polecam! 🎂
Beata Majcher
polska
5/5
Akademia to nie tylko grupa tortowa. Akademia to społeczność, to miejsce gdzie rozwijasz swoje cukiernicze skrzydła, gdzie poznajesz nowych przyjaciół, gdzie o 2 w nocy możesz zadać pytanie i dostaniesz tysiąc odpowiedzi, gdzie nie czujesz się gorszy ani lepszy, gdzie uczysz się nowości i trendów z całego świata! Jeśli kochasz to co robisz – to co my wszyscy to właśnie Akademia Tortu jest MIEJSCEM DLA CIEBIE!!!
Anna Katarzyna Brodowska-Parchem
polska
5/5
Dzięki Akademi Tortu nauczyłam się dużo, bardzo ciekawe są tutoriale, gdzie wszystko jest wytłumaczone krok po kroku. Magda Kubuś dziękuję bardzo, że wpadłaś na pomysł stworzenia Akademii Tortu. Pozdrawiam serdecznie Aga
Agnieszka Mróz
Hiszpania
5/5
Polecam z całego serducha wszystkim miłośnikom tortowania Akademię. Dla mnie to ogrom wiedzy i przydatnych tutoriali, dzięki którym ciagle poszerzam swoją wiedzę!
Karolina Cierpioł
Polska
5/5
Przed przystąpieniem do Akademii człowiek nie wiedział jakie cuda potrafi zrobić. Tutoriale są super prosto wytłumaczone, często pojawiają się nowości. Podczas sesji na żywo można bez skrępowania zadawać pytania, na które pada zawsze jasna odpowiedź niezależnie czy jest się początkującym czy już się ma za sobą tysięczny tort. Polecam z całego serducha.
Katarzyna Sadecka
Polska
5/5
Ogrom wiedzy, dużo życzliwości, której coraz mniej w otaczającym świecie.
Izabela Gliniecka
Polska
5/5

Wybierz subskrypcję dopasowaną
do Twoich potrzeb!

Miesięczna

95 Miesięcznie
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski

Kwartalna

195 Kwartalnie
  • 65zł za miesiąc / płatność z góry za kwartał
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Rabaty w sklepach
  • Kalkulator do wycen tortów i deserów
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski
Popularna

Półroczna

375 Co 6 miesięcy
  • 62.50zł za miesiąc / płatność z góry za pół roku
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Rabaty w sklepach
  • Kalkulator do wycen tortów i deserów
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski

Roczna

695 Rocznie
  • 58zł za miesiąc / płatność z góry za rok
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Rabaty w sklepach
  • Kalkulator do wycen tortów i deserów
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski

Galeria

Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!

Judyta Tarłowska
Magda Kubiś

Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ

Przypnij na pinterest