20% OFF

Kod: BF2020

Dni
Godziny
Minuty
Akademia_Tortu-GreenApplesBG-Ewa_Drzewicka_BG
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Jak zrobić monoporcje

Cudne monoporcje w kształcie jabłuszek będą ozdobą każdego słodkiego stołu! Monoporcje są idealne jako wstępne cacuszko na każdym przyjęciu, na słodki stół, na prezent i na wynos dla gości.

W środku znajdziemy kruche ciasteczko, insert owocowy w postaci żelki pigwowej z karmelem, biszkopcik z prażynką i mus na bazie angielskiego kremu. Zamszowane monoporcje, umoczone w czekoladzie z orzeszkami, myślę, że rajskie jabłko się przy tym chowa za liście ze wstydu <3

Ewa Drzewicka pokaże Wam, jak je wykorzystać , jako monoporcje, a jak w prezentacji talerzowej!

Dyplomowany cukiernik z tytułem mistrzowskim, instruktor zawodu, dwukrotna złota medalistka olimpijska, złota medalistka Mistrzostw Świata. Sześciokrotna uczestniczka mistrzostw tortów na targach Expo Sweet w Warszawie, gdzie w 2018 zdobyła wicemistrzostwo  Europy, a w 2019 Polski. Wielokrotna uczestniczka konkursów dekoratorskich w Anglii Cake International. Od 2012 roku autorka tekstów i tutoriali do gazet cukierniczych, głównie do „Cukiernictwo i Piekarstwo”. Trenerka w szkole kulinarnej Skład Bananów oraz trenerka i ambasadorka firmy Ambasador 92, organizatorka pokazów cukierniczych, od 2017 roku Ambasador firmy Kruszwica. 

Czego się nauczysz?

Uzyskasz wiedzę na temat podstaw i wielu dodatkowych, ciekawych trików, które ułatwiają życie! 

Rozdziały tutorialu

  • Przygotowanie biszkoptu. 05:25
  • Przygotowanie żelki. 13:37
  • Przygotowanie sable. 54:29
  • Przygotowanie musu waniliowego. 58:51
  • Przygotowanie polewy Rocher. 1:17:31
  • Złożenie monoporcji. 1:32:58

Obejrzyj materiał szkoleniowy

Jeśli chcesz uzyskać dostęp do tutorialu, zaloguj się lub załóż konto

Tutoriale i przepisy, które przydadzą się do wykonania tego projektu

Przepisy

Żelka z pigwy z jabłkami

15 minut
Autor Ewa Drzewicka

Składniki

  • 5 g żelatyny
  • 10 g zimnej wody
  • 200 g pigwy w syropie
  • 1 1/2 jabłka

Instrukcje

  1. Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy aby napęczniała, około 10 minut.

  2. Jabłka obieramy i kroimi w drobną kostkę.

  3. Pigwę lekko blendujemy, dodajemy do niej posiekane jabłka.

  4. Pigwę z jabłkami podgrzewamy na średniej temperaturze, tak aby jabłko puśclo sok.

  5. W razie potrzeby można dolać troszkę wody - gdyby jabłko nie puściło wystarczająco soku.

  6. Dodajemy napęczniałą żelatynę i mieszamy aż się rozpuści.

  7. Przelewamy do formy silikonowej lub rantu do żelki.

Rocher

Polewa czekoladowa Rocher

Kurs Deser
Kuchnia Polska
Słowo kluczowe deser, polewa
10 minut
10 minut

Składniki

  • 85 g białej czekolady
  • 15 g czekolady mlecznej
  • 30 g oleju
  • siekane orzechy np. arachidowe

Tutoriale o podobnej tematyce

Przypnij na Pinterest!

Jeśli masz jakieś wątpliwości odnośnie tutorialu, skorzystaj z czatu i nie bój się zapytać!

Podoba Ci się? Udostępnij!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Zobacz najnowsze tutoriale i przepisy

Akademia Tortu O mnie


O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!




Dołącz do Akademii Tortu!

Logo akademia tortu

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!





Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu





Nie możesz doczekać się nowych tutoriali?

Zapisz się na Newsletter, a dowiesz się o nowo dodanych materiałach w pierwszej kolejności! A jeżeli ci się znudzi, wypiszesz się jednym kliknięciem.

Logowanie

Dołącz do nas!

Akademia Tortu to miejsce dla wszystkich - dla amatorów, zaawansowanych i totalnie wkręconych w tortowanie! Subskrybując zyskujesz dostęp do wszystkich materiałów!