Apetyczna kombinacja zimowych smaków w lekkiej i puszystej formie tortu musowego, czyli tradycja pod rękę z nowoczesnością. Jak zrobić tort musowy krok po kroku a w nim musowa odsłona świątecznych klimatów, która przypadnie Wam na pewno do gustu! Szczególnie, że doskonale odnajdzie się w sytuacji, gdzie już nie można wcisnąć ani kawałeczka makowca, czy sernika. Lekka musowa chmurka zniknie na pewno.
Torcik złożyłam na biszkopcie piernikowym. Świetna dwukolorowa warstwa z żurawinową żelką jest akcentem kolorystycznym i dodaje pikanterii. Krem gruszkowo-karmelowy łagodzi obyczaje, a wszystko otula gruszkowy mus. Połączenie smaków jest zniewalające, prawdziwie zimowe i daje pole do fajnych modyfikacji.
Torty musowe wciąż jeszcze nie są tak popularne i zawsze wywołują szczery zachwyt gości. Mają fantastyczne kształty, dzięki mnogości form dostępnych na rynku i dają przekonanie, że taki kawałeczek lekkiej pianki na pewno nie może nikogo ominąć. Warto podzielić sobie pracę nad tortem musowym na kilka dni – pójdzie wtedy jak z płatka.
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Dołącz do nas już dzisiaj!