Jak zrobić tort musowy

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)
Jak zrobić tort musowy

Jak zrobić tort musowy

Apetyczna kombinacja zimowych smaków w lekkiej i puszystej formie tortu musowego, czyli tradycja pod rękę z nowoczesnością. Jak zrobić tort musowy krok po kroku a w nim musowa odsłona świątecznych klimatów, która przypadnie Wam na pewno do gustu! Szczególnie, że doskonale odnajdzie się w sytuacji, gdzie już nie można wcisnąć ani kawałeczka makowca, czy sernika. Lekka musowa chmurka zniknie na pewno.

Torcik złożyłam na biszkopcie piernikowym. Świetna dwukolorowa warstwa z żurawinową żelką jest akcentem kolorystycznym i dodaje pikanterii. Krem gruszkowo-karmelowy łagodzi obyczaje, a wszystko otula gruszkowy mus. Połączenie smaków jest zniewalające, prawdziwie zimowe i daje pole do fajnych modyfikacji.

Torty musowe wciąż jeszcze nie są tak popularne i zawsze wywołują szczery zachwyt gości. Mają fantastyczne kształty, dzięki mnogości form dostępnych na rynku i dają przekonanie, że taki kawałeczek lekkiej pianki na pewno nie może nikogo ominąć. Warto podzielić sobie pracę nad tortem musowym na kilka dni – pójdzie wtedy jak z płatka.

Czego się nauczysz

Jak zrobić tort musowy z dwu-kolorową wkładką

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email