
Co zrobić z białek?
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Monoporcje to pojedyncze desery, przeznaczone dla jednej osoby. Zabawa kompozycją smaków i tekstur w małej formie jest nieograniczona. Monoporcje wyglądają jak małe dzieła sztuki, kuszą nie tylko smakiem, ale i wyglądem. W pojedynczej, dopracowanej formie możemy wykorzystać dosłownie wszystko, na co mamy fantazję. Na ogół poruszamy się w schemacie: spód, mus lub krem, wsad owocowy lub chrupki, polewa i dekoracje.
Torty musowe – starsze rodzeństwo monoporcji – również szczycą się bogactwem form i kształtów w nieco większym rozmiarze. Poza tym zasada w ich komponowaniu jest podobna :)
Polecamy te serię tutoriali!
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co
Dołącz do nas już dzisiaj!