Monoporcja wegańska, która się Wam tutaj prezentuje moim zdaniem wygląda szałowo – urocza, śliczna z wierzchu i w przekroju, a w smaku równie atrakcyjna – to będzie nasz kolejny krok w tajemniczy świat wegańskich słodkości. Marta Rietz, ekspertka zdrowych, fit i wegańskich przyjemności, wykona dla nas ten deser na żywo, więc będzie można obserwować każdy etap na bieżąco i bez stresu rozwijać skrzydła na nowym terenie.
Kuchnia wegańska jest coraz bardziej popularna i na słodkich stołach zaczynają gościć słodkości dla osób na rozmaitych dietach – bez laktozy, czy glutenu. Wegańska kuchnia to kuchnia czysto roślinna, nie korzystająca z żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego – mleka, jaj, masła, śmietany, żelatyny, ale także miodu, co bardzo często umożliwia alergikom skorzystanie ze słodkości bez narażania się na przykre konsekwencje.
Deser Marty oparty jest na spodzie brownie z dodaną warstwą ciasta szpinakowego. Porcję kremu z czarnej porzeczki otula dodatkowo mus z leśnych owoców – brzmi lekko, orzeźwiająco i pysznie. Dekoracja oczywiście jest kwestią fantazji, ale nawet w minimalistycznej wersji będzie super!
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!