Szukaj
Serce z czekolady

Serce z czekolady

Serce z czekolady to niebywale inspirujący obiekt! Widzę w nim doskonały prezent dla Twojej Walentynki, ale i na urodziny, imieniny, rocznicę ślubu, czy inny jubileusz będzie jak znalazł.

Pudełko z czekolady w kształcie serca jest śliczne, cieszy oko, wzrusza, a do tego można zachwycać się smakiem czekolady. Choć nie wyobrażam sobie, żeby takie cudo pokruszyć i zjeść! Sama musiałabym nie mieć serca.

Możemy je wręczać wypełnione makaronikami, pralinkami, drobnymi ciasteczkami. Można w nim ukryć miłosne kupony na kino, spacer w blasku księżyca, czy romantyczny wieczór ze śniadaniem. Albo schować w nim pierścionek – ten szczególny, wiecie, jaki ;) Albo dać mamie  – to świetny prezent na Dzień Matki! Okazji jest wiele!

Żaneta Wasilewska
Żaneta Wasilewska

O autorze

Jest zdobywczynią srebrnych i brązowych medali na Cake International w UK. Wszystkie jej torty są skromne. Nie lubi przepychu i właśnie to stara się pokazać w swoich pracach. Uważa iż prostota jest klasą samą w sobie. Uwielbia tworzyć torty ślubne a od niedawna jej pasją jest tworzenie pralin i czekolad! Żaneta oferuje szkolenia indywidualne, na których z chęcią pokaże Wam jak przygotować różne słodkości.

Czego się nauczysz

Jakiej czekolady użyć aby zrobić jadalne pudełko
Jak zatemperować czekoaldę
Jak pokryć je zamszem

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Narzędzia

Dekoratorskie

Drut florystyczny #22

Jak zrobić serce z czekolady

Relację z sesji znajdziecie TUTAJ

Temperatura do temperowania czekolady

TEMPERATURAGORZKAMLECZNA / BIAŁA
Podgrzanie45-48ºC43-46ºC
Schłodzenie27ºC25ºC
Ponowne podgrzanie31-32ºC29-30ºC

Przydatne uwagi

  • To jadalne pudełko będzie idealnym prezentem nie tylko na Walentynki! Można je dać ukochanej osobie w dniu urodzin.
  • Do wypełnienia świetnie nadają się na przykład makaroniki, czy inne ciasteczka.
  • Serce z czekolady do zamszowania musi być mocno schłodzone, dlatego trzymamy je w lodówce, ale nie w zamrażarce! Jeśli lodówka ma wilgoć, owijamy w ręcznik papierowy i dajemy do kartonika.
  • Zamsz podgrzewamy do 30C. Po zamszowaniu zimnego serca wkładamy je znów do lodówki aby zamsz zastygł.
Serce z czekolady

Tutoriale, które mogą Ci się przydać

Przepisy, o których wspomnieliśmy

Makaroniki na bezie francuskiej
Makaroniki na bezie francuskiej

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Jak zrobić słodki stół
Jak zrobić słodki stół

Przypnij na pinterest

pudełko z czekolady

*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.

Dodaj komentarz

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl

Artykuły

Top 3 ciasta na lato

Top 3 ciasta na lato

Lato to czas, kiedy chętnie sięgamy po lekkie, orzeźwiające i kolorowe desery. W gorące dni idealnie sprawdzą się ciasta, które nie tylko zapewnia nam coś

Więcej »

Reklama

Dodaj swoje zdjęcie

Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.

Załóż konto

Załóż darmowe konto

1
Dane
2
Tel.
3
Adres
4
Email
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Miasto *
Państwo *
Skąd dowiedziałaś się o Akademii Tortu? *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.