Czekolady i praliny
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Jak zrobić praliny i czekolady

  • 2 godziny instruktażu

Jestem wielką fanką trendów powracających do naturalnych metod, domowych sposobów, umiejętności, które niegdyś były powszechne, a teraz zatraciły się w biegu, w dostępności wszystkiego w ogromnych ilościach, w pośpiechu.

Ręcznie robione praliny i czekolady są eleganckim, nawet wytwornym prezentem – na przykład dla weselnych czy komunijnych gości – ale mają w sobie serce, są wyrazem szczerego uczucia i zaangażowania.

W trakcie tej sesji na żywo Żaneta pokaże nam, jak zrobić w domu praliny i czekolady – na prezent, na imprezę, na słodki stół, na każdą okazję!

ZanetaWasilewska

Żaneta Wasilewska

Pierwszy tort wykonałam dla mojego starszego synka 5 lat temu. Moja miłość do dekorowania powoli rosła, podobało mi się coraz bardziej lepienie kwiatków i praca z masą cukrową. Stopniowo zaczęłam kupować książki i gazety, z których czerpałam wiedzę. Niektórzy pewnie mają talent wrodzony, lecz w moim przypadku była to ciężka praca. Wszystkiego uczyłam się metoda prób i błędów. Chociaż nie zaprzeczę, że w późniejszym czasie wzięłam udział w szkoleniu z modelowania figurek i kwiatów cukrowych. 
Wszystkie moje torty są skromne. Nie lubię przepychu i właśnie to staram się pokazać w swoich pracach. Moim zdaniem prostota jest klasą samą w sobie.
Uwielbiam tworzyć torty ślubne – mogę przekazać w nich tą prostotę i elegancję, którą uwielbiam.
Od niedawna moją kolejną, słodką pasją jest tworzenie pralin i czekolad!  
 

Spis treści

Praliny

Czego się nauczysz?

  • Jak rozpuścić czekoladę tak aby nie dopuścić do jej roztemperowania.
  • Jak temperować czekoladę.
  • Jakich użyć dodatków do czekolad.
  • Jak i czym barwić czekoladę.
  • Jak zapakować praliny i czekolady.

Uzyskasz wiedzę na temat podstaw i wielu dodatkowych, ciekawych trików, które ułatwiają życie! 

Rozdziały tutorialu

  • Przygotowanie foremek do pralin. 01:49
  • Temperowanie czekolady. 16:29
  • Przygotowanie pralin. 26:23
  • Temperowanie czekolady białej. 51:00
  • Przygotowanie tabliczek czekolady. 1:20:00

Materiały, których potrzebujesz

Czekolady

Skorzystaj z rabatów u naszych partnerów

Poprzedni
Następny

Obejrzyj materiał szkoleniowy

Jeśli chcesz uzyskać dostęp do tutorialu, zaloguj się lub załóż konto

Notatki

Przepisy, które przydadzą się do wykonania tego projektu

Tutoriale o podobnej tematyce

Jeśli masz jakieś wątpliwości odnośnie tutorialu, skorzystaj z czatu i nie bój się zapytać!

Podoba Ci się? Udostępnij!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Zobacz najnowsze tutoriale i przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Akademia Tortu O mnie


O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!




Dołącz do Akademii Tortu!

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!





Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu





Nie możesz doczekać się nowych tutoriali?

Zapisz się na Newsletter, a dowiesz się o nowo dodanych materiałach w pierwszej kolejności! A jeżeli ci się znudzi, wypiszesz się jednym kliknięciem.

Logowanie