Tort musowy z chrupką orzechową wyszedł mi świetny! Przygotowałam go na urodziny mojego brata, które wypadają w Sylwestra, więc okazja do świętowania jest co najmniej podwójna.
Podpytałam wcześniej bratową, jakie smaki lubi mój brat, ale dowiedziałam się jedynie, że podstawowe. Wzięłam tę radę jednak do serca i zrezygnowałam z wszelkich egzotycznych smaków i niespotykanych połączeń. Robiąc zatem torcik musowy z orzechową chrupką postawiłam na same klasyki: mus kawowy, żelkę z czarnej porzeczki i chrupką warstwę z praliną orzechową oraz biszkopt dacquoise.
Kompozycja uzupełniała się bajecznie i bardzo smakowała mojemu bratu, a na tym najbardziej mi zależało. Torcik musowy z orzechową chrupką na pewno na stałe zagości w mojej pracowni, szczególnie dlatego, że torciki musowe cieszą się u mnie ogromną popularnością. Mnie bardzo to cieszy, bo są szybkie w przygotowaniu, eleganckie, wystarczy prosty topper i jedna świeczka, i już wyglądają szykownie.
Torciki musowe są wspaniałą opcją także dla klientów – to wersja zdecydowanie bardziej ekonomiczna, fajna i lekka, idealna na niedużą kameralną imprezkę, ale nadal da się wykroić 10 porcji. Łatwe do spersonalizowania, połączenia smakowe są w zasadzie nieograniczone, a dekoracje najlepiej wyglądają w wersji minimalistycznej.
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!