O autorze

Jest zdobywczynią srebrnych i brązowych medali na Cake International w UK. Wszystkie jej torty są skromne. Nie lubi przepychu i właśnie to stara się pokazać w swoich pracach. Uważa iż prostota jest klasą samą w sobie. Uwielbia tworzyć torty ślubne a od niedawna jej pasją jest tworzenie pralin i czekolad! Żaneta oferuje szkolenia indywidualne, na których z chęcią pokaże Wam jak przygotować różne słodkości.

Jak zrobić cakesicles

Cakesicles – to inaczej rzecz ujmując smakowite porcje ciasta na patyczkach, wzbogacone rozmaitymi dodatkami, polewami, posypkami i nadzieniami, śliczne i pociągające.

Podstawową zaletą cakesicles jest ich trwałość. Trudno wyobrazić sobie elegancko ułożone lody, leżące na stoliku przez parę godzin imprezy! Swoją drogą, choćby ich zrobić cały wagon, kilku godzin nie poleżą, bo są tak apetyczne, że znikają jak złoty sen.

Ich druga zaleta to plastyczność: dowolne kształty, kolory, motywy, całe spektrum możliwości. Cakesicle można z łatwością dopasować do tematu imprezy, przewodniego motywu, jubileuszu etc. 

A na dodatek wzbudzają absolutny zachwyt! Nadają się idealnie na słodki stół na dużej imprezie, na urodziny dziecięce, wieczory panieńskie ale też na szkolny festyn oraz jako prezent dla gości lub gospodarzy, jeśli idziemy z wizytą.

Mistrzyni drobnych form Żaneta Wasilewska wprowadzi nas w tajniki cakesicles! Spotykamy się już w następną środę, 20go stycznia, o godzinie 17tej czasu polskiego. Dołącz do nas!

Czego się nauczysz

Jakiego ciasta użyć do przygotowania cakesicles.
Z czym wymieszać ciasto aby miało idealną konsystencję.
Której czekolady użyć i jak ją zabarwić do polewy.
Które formy są najlepsze i dlaczego.
Jakich użyć dodatków do dekoracji.
Jak przechowywać popsy i cakesicles.

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email