fbpx
mono porcje w polewie lustrzanej

O autorze

Mistrz cukiernik z 30-letnim stażem zawodowym. Od 2004 roku pracuje w Cukierni Sowa w Bydgoszczy. Jego największą pasją jest praca nad tworzeniem nowych receptur i połączeń smakowych, w których stale odkrywa nowe tajemnice. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał u wielu mistrzów nie tylko w Polsce, ale i za granicą. Jako doświadczony cukiernik dzieli się swoją wiedzą i umiejętnościami zarażając nowe pokolenie miłością do cukiernictwa.
mono porcje w polewie lustrzanej

Monoporcje w polewie lustrzanej

Monoporcje przeżywają właśnie swoje pięć minut. Są ostatnim krzykiem mody i pojawiają się na przyjęciach, w witrynach kawiarni i na słodkich stołach. Czym w zasadzie są te najgorętsze sztuki sezonu? Jak podpowiada nam sama ich nazwa, monoporcje to pojedyncze desery – przeznaczone dla jednej osoby. I tu w zasadzie kończy się część wspólna i wyczerpuje podsumowanie, bo w świecie monoporcji nie istnieją żadne ograniczenia.

W pojedynczej, dopracowanej formie możemy wykorzystać dosłownie wszystko, na co mamy fantazję. Oczywiście na ogół znajdzie się tam jakiś spód, jakiś mus lub krem, jakiś wsad owocowy lub chrupki, polewa i dekoracje, ale wierzcie mi – każda porcja będzie odrębnym wszechświatem smaku.

Zabawa kompozycją smaków i tekstur w małej formie jest nieskończona. Monoporcje dodatkowo wyglądają zwykle jak dzieła sztuki, kuszą nie tylko smakiem, ale i wyglądem.

Serdecznie zapraszamy na sesję na żywo z z Marcinem Ignaszakiem, mistrzem cukiernikiem, który dla nas zaprezentuje, jak zrobić monoporcje w polewie lustrzanej!

Na czekoladowym ciasteczku sable zasiądzie mus baileys na bazie serka mascarpone, z karmelizowaną pistacją i pastą pistacjową! Lustrzana polewa i wytworna dekoracja dopełnią eleganckiej całości!

Na sesję na żywo z Marcinem zapraszamy już 28go września o godzinie 16tej czasu polskiego! Dołącz do nas!

Czego się nauczysz

Na co zwrócić uwagę w przygotowaniu monoporcji.
Jak przygotować sable na spód monoporcji.
Jak przygotować Mus Bailey's na bazie mascarpone.
Jak zrobić chrupką warstwę z karmelizowanych pistacji.
Jak przygotować nakropkę czyli ponch.
Jak zrobić polewę lustrzaną.
Jak przygotować biszkopt czekoladowy do monoporcji.
Jak zrobić ganache z whiskey.
Jak przygotować dekoracje z czekolady.

Ten tutorial jest płatny.

Abonament już od 58 zł miesięcznie!

Opinie użytkowników

Skarbnica wiedzy i pomocnych dłoni. Nigdy nie zostaje się bez odpowiedzi, podpowiedzi czy naprowadzenia. Gorąco z całego serca polecam 😍😍😍
Justyna Kosowska
polska
5/5
Fantastyczna Szkoła. Ogrom wiedzy w jednym miejscu. Życzliwa i bardzo profesjonalna pomoc na każdym poziomie umiejętności cukierniczych.
Danuta Antończyk
polska
5/5
Jeśli czujesz, że czegoś brakuje w Twoich wypiekach to Akademia Tortu jest dla Ciebie. Tutaj torty zyskają ❤ ! Smaczne przepisy, pouczające tutoriale, cenne wskazówki! Polecam! 🎂
Beata Majcher
polska
5/5
Akademia to nie tylko grupa tortowa. Akademia to społeczność, to miejsce gdzie rozwijasz swoje cukiernicze skrzydła, gdzie poznajesz nowych przyjaciół, gdzie o 2 w nocy możesz zadać pytanie i dostaniesz tysiąc odpowiedzi, gdzie nie czujesz się gorszy ani lepszy, gdzie uczysz się nowości i trendów z całego świata! Jeśli kochasz to co robisz – to co my wszyscy to właśnie Akademia Tortu jest MIEJSCEM DLA CIEBIE!!!
Anna Katarzyna Brodowska-Parchem
polska
5/5
Dzięki Akademi Tortu nauczyłam się dużo, bardzo ciekawe są tutoriale, gdzie wszystko jest wytłumaczone krok po kroku. Magda Kubuś dziękuję bardzo, że wpadłaś na pomysł stworzenia Akademii Tortu. Pozdrawiam serdecznie Aga
Agnieszka Mróz
Hiszpania
5/5
Polecam z całego serducha wszystkim miłośnikom tortowania Akademię. Dla mnie to ogrom wiedzy i przydatnych tutoriali, dzięki którym ciagle poszerzam swoją wiedzę!
Karolina Cierpioł
Polska
5/5
Przed przystąpieniem do Akademii człowiek nie wiedział jakie cuda potrafi zrobić. Tutoriale są super prosto wytłumaczone, często pojawiają się nowości. Podczas sesji na żywo można bez skrępowania zadawać pytania, na które pada zawsze jasna odpowiedź niezależnie czy jest się początkującym czy już się ma za sobą tysięczny tort. Polecam z całego serducha.
Katarzyna Sadecka
Polska
5/5
Ogrom wiedzy, dużo życzliwości, której coraz mniej w otaczającym świecie.
Izabela Gliniecka
Polska
5/5
Akademia to super miejsce do nauki, pogłębiania wiedzy i pasji. Ja nie jestem żadną profesjonalistką – piekę dla siebie, rodziny i znajomych. Swoją pasję odkryłam stosunkowo niedawno, ale dzięki Akademii mogę uczyć się nowych, fajnych rzeczy. Poznaje nowe techniki cukiernictwa. Jest to miejsce ze wspaniałymi i mega utalentowanym ludźmi. Pragnę podziękować Magdzie i wszystkim pozostałym osobom za te kompendium wiedzy i wspaniałą atmosferę 😘❤️
Anna Pawtel
Niemcy
5/5

Wybierz subskrypcję dopasowaną
do Twoich potrzeb!

Miesięczna

95 Miesięcznie
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski

Kwartalna

195 Kwartalnie
  • 65zł za miesiąc / płatność z góry za kwartał
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Rabaty w sklepach
  • Kalkulator do wycen tortów i deserów
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski
Popularna

Półroczna

375 Co 6 miesięcy
  • 62.50zł za miesiąc / płatność z góry za pół roku
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Rabaty w sklepach
  • Kalkulator do wycen tortów i deserów
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski

Roczna

695 Rocznie
  • 58zł za miesiąc / płatność z góry za rok
  • Nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali
  • Pomocne kalkulatory
  • Minimum 1 nowy tutorial w miesiącu
  • Sesje na żywo z gośćmi z branży
  • Rabaty w sklepach
  • Kalkulator do wycen tortów i deserów
  • Prywatna grupa FB
  • Program partnerski

Galeria

Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!

Jola Nowak
Jola Nowak

Chcesz zobaczyć więcej? Kliknij TUTAJ

Przypnij na pinterest

mono porcje w polewie lustrzanej