Jeśli masz ochotę na coś lżejszego niż klasyczny krem z serka Philadelphia, który w USA króluje w tortach marchewkowych i red velvet, to ten mus z serka Philadelphia będzie strzałem w dziesiątkę! Ja wykorzystałam go do monoporcji na cieście marchewkowym z mango-marakujowym insertem i lustrzaną polewą – wyszło bosko! Powiem Wam jedno: nawet ci, którzy za ciastem marchewkowym nie przepadają, wchłonęli monoporcje.
Mus z serka Philadelphia jest aksamitny, nie za słodki i bardzo uniwersalny — przepis znajdziesz poniżej! Ten mus jest lekki i sprawdzi się nie tylko w mono porcjach, ale też jako przełożenie do tortu czy deser w kubeczku.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
30 minut
18 monoporcji / 1 przełożenie fi23
Monoporcje i torty musowe
Uwagi
Zaraz po połączeniu masy z ubitą śmietanką konsystencja musu jest idealna do wylania do form silikonowych na monoporcje lub torty musowe. Wystarczy odstawić gotowy mus do lodówki na dosłownie 5-10 minut i stężeje wystarczająco aby można go było wylać na blat biszkoptu.
Dostępny w subskrypcji
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 5 / 5. Ilość głosów 2809
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ