
Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Mus mango powstał z oszczędności i jest dzieckiem rozsądku. Któregoś dnia mój mąż Robert przytaszczył cały kosz promocyjnych mango, których moje dzieci – oczywiście! – nie raczyły tknąć. Bardzo nad tym ubolewając, uznałam, że nie ma wyjścia, przerobię pychotki na mus mango-marakuja, który cieszy się wśród naszych studentów zasłużoną sławą. I tu napotkałam kolejny problem – nigdzie nie mogłam znaleźć marakui – ani świeżej, ani w przetworach, po prostu przepadła.
Nie mając wyboru, postanowiłam zmodyfikować nieco przepis i wykonać mus mango bez marakui. Dla mnie osobiście mango samo w sobie jest odrobinkę mdławe, więc żeby podkręcić smak dodałam sok z cytryny. Mus wyszedł lekki, delikatny i ma świetny smak. Intensywność aromatu mango zależy oczywiście od ilości dodanej do musu pulpy – można ją modyfikować pod własne upodobanie.
Mus mango świetnie mi podpasował do tortu, który przygotowałam na moje urodziny. Tort był totalnie w duchu no waste, na czym zawsze bardzo mi zależy. Nie znoszę, gdy marnuje się jedzenie i zawsze staram się wykorzystać rozmaite – najczęściej owocowe – ostatki. Mus mango świetnie się komponował z żelką malinową i chrupką warstwą do tortów owocowych. Fajne, lekkie, delikatne połączenie tradycyjnego jasnego biszkoptu z musem z mango i malinowymi dodatkami. Polecam!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
30 minut
1 przełożenie fi18
Mus
Podoba Ci się?
Kliknij w gwiazdkę!
Średnia 0 / 5. Ilość głosów 0
Nikt jeszcze nie oddał głosu! Bądź pierwsza(y)!
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
4 Responses
Dzień dobry.
Dostałam zamówienie na tort z kremem kinder bueno i mango z żelką. Czy to prawda, że nie powinno się łączyć kremów z musami? Oczywiście biorąc pod uwagę, lekkość musu umieszczę go w górnej części tortu żeby nie było mu za ciężko. Wciąż jestem początkująca i kilka tematów budzi moje obawy.
Nie powinno bardzie ze względu na różnice tekstur. Żeby zbliżyć kinder bueno teksturą do smaku mango, może zrób nasz przepis na krem truskawkowy z mascarpone zamieniając truskawkę na mango…
Dziękuję ❤️👌
Skorzystałam z przepisu, zamieniłam owoce i dodałam cytrynowej galaretki. Świetnie się skomponowało. Krem jest bardzo orzeźwiający w smaku. Jeszcze raz dziękuję 🤗