tort z koronką na każdą okazję
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Tort z koronką na każdą okazję

Pomysł na taki tort z koronką zrodził się, kiedy na naszej grupie na Facebooku pojawiło się zdjęcie tortu zrobionego z papieru. Zaczęliśmy więc szukać rozwiązania i tak oto powstał on – “tort scrapbooking” w wersji jadalnej!

Zdecydowałam się ozdobić go kwiatami z papieru waflowego, jednakże opcji jest wiele. Wystarczy tylko uruchomić wyobraźnię! Wykonanie tortu z koronką jest banalnie proste i w miarę szybkie, a wzór wydaje mi się, nadaje się i na chrzciny i na komunię i na wiele innych okazji!

Jeżeli dobrze się przyjrzycie, to zauważycie, że górne piętro jest jaśniejsze niż dolne. Wynika to z tego iż górne piętro to atrapa styropianowa a dolne to prawdziwy tort. O tym jak złożyć piętrowy tort możecie przeczytać TUTAJ

Do tego tortu zrobiłam biszkopt czekoladowy z kremem z whiskey (whiskey można zastąpić innym alkoholem, ja użyłam rumu) i otynkowałam go kremem na bezie szwajcarskiej. Na naszym blogu znajdziecie pomysły na różne nasączenia do biszkoptu i kompozycje smakowe kremów do tortu, sprawdzone przez naszych Subskrybentów.

Aby zrobić anemony (zawilce) z papieru waflowego skorzystałam z tutorialu video Beaty Tomasiewicz.
W tym szkoleniu on-line Beata pokazuje jak zrobić Jaskier, Peonię, Dalię i Anemony! Jak zrobić proste kwiatki, możecie zobaczyć w filmie z sesji na żywo z Beatą.
Dla subskrybentów Akademii Tortu Beata oferuje rabat wysokości 10%! 

Spis treści

Tort na każdą okazję

Czego się nauczysz?

Uzyskasz wiedzę na temat podstaw i wielu dodatkowych, ciekawych trików, które ułatwiają życie! 

Rozdziały tutorialu

Materiały, których potrzebujesz

Wiele potrzebnych narzędzi i materiałów
znajdziesz w sklepie Akademii Tortu i u naszych Partnerów

Skorzystaj z rabatów u naszych partnerów

Poprzedni
Następny

Obejrzyj materiał szkoleniowy

Tutoriale i przepisy, które przydadzą się do wykonania tego projektu

Przepisy

Tutoriale

Jeśli masz jakieś wątpliwości odnośnie tutorialu, skorzystaj z czatu i nie bój się zapytać!

Podoba Ci się? Udostępnij!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Zobacz najnowsze tutoriale i przepisy

3 odpowiedzi

  1. Dzień dobry, jak obliczyć ilość porcji tortu do ilości osób. Będę pięć tort urodzinowy na okolo 22 osoby, jakiej średnicy powinien być tort? Może zrobić piętrowy ale też jakie średnicę?
    Proszę o pomoc.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Akademia Tortu O mnie


O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!




Dołącz do Akademii Tortu!

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!





Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu





Nie możesz doczekać się nowych tutoriali?

Zapisz się na Newsletter, a dowiesz się o nowo dodanych materiałach w pierwszej kolejności! A jeżeli ci się znudzi, wypiszesz się jednym kliknięciem.

Logowanie

Dołącz do nas!

Akademia Tortu to miejsce dla wszystkich - dla amatorów, zaawansowanych i totalnie wkręconych w tortowanie! Subskrybując zyskujesz dostęp do wszystkich archiwalnych i nowych tutoriali, sztuki tajemnej, czyli porad i trików, sesji na żywo, rabatów w partnerskich sklepach i naszej wspaniałej facebookowej grupy wsparcia!