Szukaj

smak

Czekoladowy

Czekoladowy smak jest niezwykle satysfakcjonujący! Smak czekolady większości z nas kojarzy się z ukojeniem nerwów, prawdziwym relaksem i poczuciem spełnienia. Delikatna tekstura pozostająca długo na podniebieniu, intensywny słodki smak i charakterystyczny zapach – oto mieszanka, której trudno się oprzeć. Czy jesteś fanem mlecznej, gorzkiej czy białej czekolady – zawsze stawiasz ją na pierwszym miejscu przy wyborze smaków wypieków czy deserów. Czekolada jest bogatym źródłem ważnych składników odżywczych choć oczywiście jej kaloryczność powinna hamować nas przed nadmiernym obżarstwem. Czekolada potrafi pocieszyć, zapewnić poczucie przyjemności i nawet luksusu. Do wypieków warto wybierać czekolady dobrej jakości, aby uniknąć kłopotów z rozwarstwianiem czy ważeniem się.

Przepisy

Mus z ciemnej czekolady
Mus z ciemnej czekolady
Mus czekoladowy z mascarpone
Mus czekoladowy z mascarpone
Krem czekoladowy z mascarpone
Krem czekoladowy z mascarpone
Oszukany ganache z białej czekolady
Nadtynk czyli „Oszukany” ganache z białej czekolady
Mus z białej czekolady
Mus z białej czekolady
Krem karmelowy z mascarpone
Krem karmelowy z mascarpone
Czekoladowy krem maślany
Czekoladowy krem maślany
Mus czekoladowy
Mus czekoladowy
Ganache z masłem
Ganache z masłem
Brownie
Czekoladowe Brownie
Krem z whiskey
Krem z whiskey
Idealny biszkopt czekoladowy
Idealny biszkopt czekoladowy
Krem z białej czekolady
Krem z białej czekolady
Czekoladowy ganache
Czekoladowy ganache

Dołącz do nas!

Akademia Tortu logo Round
Abonament już od 58zł/mc

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Reklama

Artykuły

Co zrobić z białek

Co zrobić z białek?

Znasz to uczucie, kiedy robisz pyszny krem pâtissière albo korpusy do tartaletek z kruchego ciasta czy lemon curd… i zostajesz z miską pełną białek? Co

Więcej »

Reklama

PDF

Czekoladowy

7 zł

Twoje dane
Imię *
Nazwisko *
Kierunkowy *
Telefon *
Email *
Potwierdź email *
Hasło *
Min. 8 znaków: wielka litera • mała litera • cyfra
Potwierdź hasło *
Oświadczam, że znam i akceptuję postanowienia Regulaminu oraz Polityki Prywatności portalu Akademia Tortu.

Zaloguj się

Jadalna krepina